Meniu

Academie

Jocurile Megaways

În 2015, producătorul australian Big Time Gaming (BTG) a lansat un nou slot online, foarte inovativ, numit Dragon Born. Acesta a fost primul joc ce a folosit mecanica Megaways™, oferind până la 117.649 linii de câștig la fiecare rotire. Deși jocul în sine nu a fost un succes, a deschis drumul pentru lansarea Bonanza (în 2016) al cărui succes global a transformat mecanica Megaways în ceva căutat de toți producătorii.

Jocurile Megaways au 6 role, fiecare cu un număr aleator de simboluri (cuprins între 2 și 7) ce se schimbă la fiecare rotire. Acest lucru face ca numărul liniilor de câștig să poată crește exponențial. Multe jocuri Megaways™ oferă acum peste 117.649 de linii de câștig. Tocmai această funcționalitate care vine în contrast cu jocurile cu un număr fix de linii de câștig le face atât de atractive. Fiecare rotire este unică pentru că numărul de simboluri de pe role se schimbă mereu.

Cum funcționează tehnologia Megaways™?

În sloturile clasice, liniile de câștig sunt liniile virtuale trasate orizontal de la stânga la dreapta. Sunt între 3 și 5 linii orizontale, la care se adaugă diagonalele. În jocurile moderne numărul de linii a crescut prin includerea liniilor în zig-zag sau a combinațiilor de la dreapta la stânga, ajungându-se la jocuri și cu peste 100 linii. Adițional, multe jocuri permit selectarea numărului de linii pe care jucătorul dorește să le activeze (cu cât se selectează mai multe linii, cu atât crește miza alocată fiecărei rotiri).

Ulterior, au apărut jocurile cu mecanica 'All Ways'. Acestea elimină noțiunea de linie virtuală și oferă sute de combinații câștigătoare, deoarece toate simbolurile sunt considerate adiacente (este important doar să apară pe rolă, nu și poziția lor). În aceste jocuri, numărul liniilor câștigătoare este obținut prin îmulțirea numărului de simboluri de pe fiecare rolă. De exemplu, dacă avem un joc cu 5 role și 4 simboluri vizibile pe fiecare linie, vom avea 4 x 4 x 4 x 4 x 4 = 1024 linii de câștig. Dacă avem 5 role și 3 simboluri vizibile pe fiecare linie, avem 3 x 3 x 3 x 3 x 3 = 243 linii de câștig.

Jocurile Megaways™ au dus numărul acestor linii mai departe și oferă mii (sau sute de mii) de linii câștigătoare. Cel mai mic număr de linii câștigătoare este 2 x 2 x 2 x 2 x 2 x 2 = 64 (dacă pe fiecare roălă avem doar două simboluri), iar numărul maxim este 7 x 7 x 7 x 7 x 7 x 7 = 117.649 (dacă toate rolele au câte 7 simboluri). Desigur, aceste exemple extreme vor apărea rar, iar în general vom avea câteva mii de linii câștigătoare. Numărul liniilor se calculează automat la fiecare rotire și de cele mai multe ori este afișat în panoul Megaways™ de deasupra rolelor. Producătorul Fantasma Games a dus și mai departe conceptul Megaways™ prin lansarea jocului Flower Fortune care are nu mai puțin de 531.441 linii de câștig

Jocurile Megaways™ includ foarte multe funcționalități și bonusuri care le fac și mai atractive. Regăsim rotiri gratuite, câștiguri în cascadă, factori de multiplicare, simboluri mystery și role expandabile. Datorită numărului variabil de linii, toate jocurile Megaways™ au o volatilitate mare, iar câștigurile maxime sunt și ele considerabile (minim de 10.000 ori miza).