Meniu

MILAN, RĂPUSĂ ÎN PRELUNGIRI

AC MILAN

În acest meci din etapa a 22-a din Serie A italiană, AC Milan primește pe San Siro pe Spezia. Cu 48 de puncte, gazdele se află pe locul doi în clasament, în timp ce oaspeții sunt pe locul 16, cu 19 puncte. Milan a câștigat ultimele trei meciuri de campionat, după ce a pierdut și a remizat în precedentele două. Au marcat trei sau mai multe goluri în fiecare dintre victoriile recente.

Sunt la doar un punct în spatele lui Inter Milano, deși au jucat cu un meci mai mult. Milan a câștigat doar două din ultimele șase meciuri disputate acasă. Cu toate acestea, au un palmares solid împotriva cluburilor din ultima jumătate a clasamentului, câștigând 10 din cele 11 meciuri disputate împotriva acestora și remizând unul. Milan a mai jucat de patru ori cu Spezia, obținând trei victorii și o înfrângere.

SPEZ



SPEZIA

Spezia se află la doar trei puncte deasupra zonei de retrogradare, dar forma lor recentă le poate da speranțe. Au câștigat două din ultimele trei meciuri de campionat și au pierdut doar unul din ultimele patru. Până la această răsturnare de situație recentă, ei aveau șase meciuri fără victorie, cu cinci înfrângeri și o remiză.

Spezia a avut un record bun împotriva echipelor din primele două divizii, câștigând trei din ultimele cinci meciuri împotriva acestora. Principala lor problemă a fost apărarea poroasă, care a permis 41 de goluri în acest sezon, ceea ce reprezintă al treilea cel mai slab record defensiv din campionat.



Milan este conștientă că orice mai puțin de trei puncte îi va permite lui Inter Milano să își mărească avansul, dar Spezia este conștientă că o pierdere de puncte îi va face să cadă în zona retrogradării. Milan ar trebui să își mențină recordul remarcabil împotriva cluburilor din partea inferioară a clasamentului, iar noi ne așteptăm ca doar ei sa marcheze.


PUNCTE CHEIE:

  • Milan a câștigat două din cele 3 întâlniri directe recente;
  • Milanezii au câștigat toate cele 7 meciuri de campionat contra ultimelor 6 clasate;
  • Spezia a pierdut 7 din cele 8 meciuri contra primelor 8 clasate;
  • În deplasare, Spezia are 7 înfrângeri în 8 meciuri la echipe care nu sunt amenințatate de retrogradare, câștigând aproape toate punctele doar cu echipele aflate sub ea în clasament.