Meniu

FIORENTINA VISEAZĂ LA EUROPA!

FIORENTINA

Violeții sunt acum pe locul șapte în Serie A, cu 32 de puncte în primele 20 de meciuri, în timp ce Genoa se află pe locul 19, la cinci puncte de siguranța locului 17. Fiorentina nu s-a mai clasat mai sus de locul opt în Serie A din sezonul 2015-16, deși acum este pe locul șapte în campionat, cu 32 de puncte din 20 de meciuri disputate în acest sezon. Cu un meci în minus, echipa lui Vincenzo Italiano este la egalitate de puncte cu Roma, pe locul șase, dar înfrângerea cu 4-0 suferită la Torino în campionat, weekendul trecut, ar fi putut afecta încrederea.

Fiorentina, în schimb, a revenit la victorie în Cupa Italiei, joi, învingând-o pe Napoli cu 5-2 în prelungiri, purpurii marcând de trei ori în cele 30 de minute suplimentare. I Gigliati vor încerca acum să resusciteze campania din Serie A, iar în acest sezon au fost puternici în fața propriilor fani, câștigând șase din cele zece meciuri disputate și adunând 20 de puncte. Fiorentina a învins-o pe Genoa cu 2-1 în întâlnirea inversă de la începutul acestui sezon, dar trei dintre ultimele patru întâlniri din Serie A dintre cele două echipe s-au încheiat la egalitate.

fior

GENOVA

Joi, Genoa a pierdut cu 3-1 în fața lui AC Milan în Cupa Italiei și a fost învinsă și în campionat la sfârșitul săptămânii trecute, pierzând cu 1-0 acasă cu Spezia. Are 12 puncte din 21 de meciuri, cu o victorie, nouă egaluri și 11 înfrângeri, ceea ce este suficient pentru locul 19 în clasament, la cinci puncte sub locul 17, ocupat în acest moment de Venezia. Genoa va trebui să depună mult efort dacă vrea să rămână în Serie A pentru încă un sezon și ar fi surprinzător dacă ar abandona după ce se află în prima ligă din 2007.

Andriy Shevchenko s-a luptat să schimbe lucrurile după ce a sosit în noiembrie, câștigând doar unul din cele 11 meciuri disputate și suferind șapte înfrângeri, ceea ce a determinat clubul să îl demită sâmbătă din funcția de antrenor principal, Abdoulay Konko și Roberto Murgita preluând temporar conducerea. Pe de altă parte, roș-albaștrii au pierdut doar unul din ultimele șapte meciuri disputate în Serie A împotriva Fiorentinei, iar singura lor victorie în campionat în acest sezon a venit în deplasare, împotriva lui Cagliari, la mijlocul lunii septembrie.



Fiorentina va vedea această întâlnire ca pe o oportunitate minunată de a reveni pe drumul cel bun în campionat, învingând categoric acasa acest meci.