Meniu

FRANKFURT PUNE MÂNA PE TROFEU

În acest sezon, Eintracht Frankfurt și Glasgow Rangers vor concura pentru titlul UEFA Europa League. La Sevilla, în Spania, cele două echipe se vor întrece pentru un titlu de campion european. Echipa care va câștiga această finală avansează în grupele Ligii Campionilor. Rangers s-a calificat deja în Europa League, dar Eintracht Frankfurt a terminat pe locul 11 în Bundesliga, la 10 puncte de locul din Liga Conferințelor Europa. Prin urmare, fie câștigă acest meci și se califică pentru Liga Campionilor, fie ratează acțiunea europeană în 2022/23. După ce a rămas fără victorie în ultimele opt meciuri de campionat, au avut doar pe ei înșiși de vină.

EINTRACHT FRANKFURT

Cu toate acestea, Frankfurt a avut mai mult succes în Europa. Au o istorie puternică, ajungând în finala Cupei Europene în 1960. Poate că au pierdut cu 7-3 în fața lui Real Madrid, dar au ajuns acolo. Au câștigat Europa League în 1980 și au pierdut la penalty-uri în fața lui Chelsea în semifinalele competiției din 2019. Acest sezon a mers bine pentru ei; au câștigat grupa cu trei puncte în fața lui Olympiakos, fără nicio înfrângere, deși au remizat trei din cele șase meciuri. S-au calificat în optimi după ce au învins-o pe Real Betis cu 3-2 la golaveraj. Au câștigat cu 2-1 în deplasare, dar au cedat cu 1-0 acasă.

Acest lucru a forțat meciul în prelungiri, unde Frankfurt s-a impus grație unui autogol în minutul 121. Frankfurt a șocat pe toată lumea, eliminând Barcelona în sferturile de finală. Primul meci de pe teren propriu a fost un egal 1-1, dar Frankfurt a condus cu 3-0 în manșa secundă și a câștigat cu 3-2. În semifinale, a învins-o pe West Ham United în ambele manșe și s-a calificat în finală. Ambele formații au marcat în nouă din ultimele zece meciuri disputate în această competiție.

frank


RANGERS

Rangers a ajuns într-o finală europeană pentru prima dată din 2008. În acest sezon, au terminat pe locul doi în Scottish Premiership, însă le-ar plăcea să câștige Europa League. Ar fi fantastic pentru fotbalul scoțian, deoarece ar însemna că ar avea două echipe care să concureze în faza grupelor Ligii Campionilor în sezonul următor. Rangers a început sezonul în această competiție, dar Malmo i-a învins în tururile de calificare. Au terminat pe locul doi, după Lyon, în turul de calificare în Europa League și șocat pe toată lumea eliminând-o pe Borussia Dortmund în optimi. Au condus cu 3-0 în deplasare și au câștigat cu 4-2 și i-au eliminat pe germani cu un 2-2 acasă în manșa secundă.

Cu o victorie cu 3-0 pe teren propriu în fața Stelei Roșii Belgrad, pe Ibrox, în optimi, s-au calificat în optimi, deși au pierdut cu 2-1 în deplasare, în manșa secundă. În sferturile de finală au pierdut cu 1-0 în deplasare în fața celor de la Braga, dar au revenit și i-au învins cu 3-1 acasă, după prelungiri. Au întâlnit Leipzig în semifinale și a fost mai mult decât la fel. Au pierdut cu 1-0 în deplasare, dar au triumfat cu 3-1 pe Ibrox pentru a ajunge în finală.

Aceste două echipe se remarcă drept cele mai bune din Europa League în acest sezon și, deși au avut o soartă mixtă în campionatul intern, s-au descurcat bine în Europa. Cu toate acestea, Frankfurt a avut performanțe mai bune. Nu au pierdut în ultimele 12 meciuri din Europa League și tocmai au eliminat-o pe West Ham United. Rangers nu a avut un astfel de noroc în Europa League și abia a ajuns în finală. Ei ar putea crede că pot contesta aici, pe baza formei lor de scor. Ambele echipe ar trebui să marcheze, dar Frankfurt ar trebui să câștige.


PUNCTE CHEIE:

  • Ambele formații au marcat în trei dintre ultimele cinci meciuri ale lui Eintracht Frankfurt.
  • Ambele echipe au marcat în patru din ultimele cinci meciuri ale lui Rangers.
  • Atât Rangers, cât și Frankfurt au câte un meci fără gol primit în ultimele cinci partide.
  • Rangers are trei înfrângeri în cinci meciuri din Europa League,
  • Eintracht Frankfurt este neînvinsă în ultimele 12 meciuri din Europa League.
  • În nouă din ultimele 10 meciuri ale lui Frankfurt din această competiție, ambele echipe au marcat.