Meniu

CUI ÎI POARTĂ NOROC TRIFOIUL?

Leverkusen pare să depășească pasa proastă pe care a traversat-o în luna octombrie (un singur succes, chiar la începutul lunii, două egaluri și 3 înfrângeri) și dispune acum de ocazia perfectă pentru a-și asigura calificarea în primăvara europeană. Celtic, care a arătat din nou că este o echipă oscilantă, vine acum după 9 meciuri cu rezultate excelente (8 victorii și un egal), dar este greu de găsit cuvinte de laudă la adresa adversarilor întâlniți.

Așadar, misiunea se anunță una dificilă pentru a treia clasată din grupa G în deplasarea pe terenul liderului, mai ales că în cele 11 deplasări făcute de-a lunugul timpului în Germania, bilanțul lui Celtic nu este tocmai de invidiat: doar 3 remize și 8 înfrângeri.

BAYER LEVERKUSEN

Leverkusen este liderul absolut al acestei grupe, cu 10 puncte strânse după 4 etape, cedând doar un egal în dubla cu Betis și având practic meciurile mai ușoare rămase de jucat (cu Celtic și ulterior contra lui Ferencvaros, codașa grupei). Formația germană a impresionat atât pe plan ofensiv, cu 11 goluri marcate, dar și pe plan defensiv, cu doar două primite.

Forma impecabilă în grupele Europa League nu este deloc o surpriză, căci și în stagiunea precedentă Leverkusen nu a avut practic adversar - a terminat cu 15 puncte din 18 posibile o grupă cu Nice, Beer Sheva și Slavia Praga (plus un golaveraj impresionant, 21-8), dar a cedat ulterior inexplicabil în fața lui Young Boys. Notabil ar fi și faptul că Leverkusen a punctat în ambele reprize în 4 din ultimele 5 meciuri de pe teren propriu din Europa League.

În Bundesliga a reușit să revină pe locul 4 în acest weekend și, profitând și de forma slabă a lui Leipzig, vizează cu siguranță un loc de Liga Campionilor la finalul sezonului. Deși au de suplinit câteva absențe pentru acest meci, au suficienți jucători în lot care pot face diferența în fața unui adversar precum Celtic

B04 - CLT


CELTIC

Celtic speră să continue forma solidă din ultimele 9 meciuri (8 victorii și un egal) și să reușească să revină cu un rezultat pozitivi din Germania. Totuși, am mai văzut deja de două ori acest scenariu la scoțieni - au început foarte slab sezonul pentru ca apoi să lege 6 victorii, inclusiv una cu AZ Alkmaar (un adversar totuși onorabil), au bifat apoi o nouă serie foarte proastă (cu 5 înfrângeri în 8 meciuri), pentru ca acum să adune 9 rezultate pozitive. Adversarii au fost însă modești iar probleme în defensivă au fost evidente în deplasări, cu goluri primite de la Dundee (două), Jablonec (2), Betis (4), Ferencvaros (2), Hearts (2). În aceste condiții, este greu de imaginat cum defensiva scoțiană (lipsită și de Carl Starfelt) va face față atacurilor germane.

Totuși, cele două victorii din grupe (ambele contra lui Ferencvaros, lanterna roșie) le asigură calificarea în play-off-ul Conference League, o competiție mai potrivită pentru nivelul lui Celtic. În ciuda acestor victorii, Celtic a păstrat doar o singură foaie albă în precedentele cinci meciuri din Europa League, primind două sau mai multe goluri în patru dintre ele. În deplasare, lucrurile stau și mai rău, cu minim două goluri primite în ultimele 7 deplasări din această competiție.

PUNCTE CHEIE:

  • Leverkusen are șapte victorii în 10 meciuri din Europa League.
  • Celtic are trei înfrângeri în ultimele cinci meciuri din Europa League.
  • Leverkusen a marcat în ambele reprize în patru din cele cinci meciuri de acasă din Europa League.
  • Leverkusen are o singură înfrângere în 14 meciuri pe teren propriu în Europa League.
  • Celtic a primit două sau mai multe goluri în șapte meciuri în deplasare în Europa League.


Celtic are o sarcină dificilă pentru a reveni cu vreun punct din Germania. Nu s-au descurcat prea bine în Europa League în deplasare, în timp ce Leverkusen a fost remarcabilă în această competiție. Celtic este outsider în acest meci și, pe baza numărului de goluri pe care le-a primit în Europa League, vom alege ca Leverkusen să câștige confortabil.


STAI! Avem și alte articole pentru tine

DUELUL ȘEICILOR PENTRU PRIMUL LOC

PREDAU TURCII ARMELE?

PORTO: MISIUNE IMPOSIBILA 2