Meniu

REAL E DIN NOU REGINA EUROPEI

LIVERPOOL

Poate că Liverpool nu va reuși să completeze un cvadruplu, dar un triplu va fi suficient in finala Ligii Campionilor de la Paris. În acest sezon, Reds au câștigat deja Cupa EFL și Cupa Angliei. După 120 de minute, ambele finale s-au încheiat la egalitate fără goluri. Șansele ca așa ceva să se întâmple la Paris sunt aproape nule. Se pare că a paria pe faptul că ambele echipe vor înscrie este o alternativă mult mai bună. Liverpool a păstrat o foaie albă împotriva lui Chelsea în finala Cupei FA, dar a fost singura foaie albă din ultimele șase meciuri. Nu numai atât, dar au primit primul gol în fiecare dintre aceste șase meciuri.

Drumul lui Reds spre finală a fost mai puțin accidentat decât cel al adversarilor lor. Milan, Atletico Madrid și Porto au fost învinse în meciurile lor din grupe. În afară de o înfrângere cu 1-0 pe teren propriu în fața lui Inter, au marcat cel puțin două goluri în 12 meciuri din Liga Campionilor. În drumul lor spre finală, au trecut de două echipe din Italia, Portugalia și Spania, precum și de Villarreal și Benfica. Salah și Van Dijk au stat pe bancă în ultima vreme, dar se pare că ambii jucători vor juca in finala de sâmbătă.

liv

REAL MADRID

Real Madrid a avut un drum considerabil mai dificil spre finală. Este un sezon în care au pierdut patru meciuri, câte unul în fiecare dintre fazele eliminatorii. Au fost învinși acasă de Sheriff la începutul fazei grupelor, dar au câștigat celelalte cinci meciuri din grupă împotriva lui Inter și Shakhtar Donetsk.

În optimi s-au confruntat cu PSG și au pierdut cu 1-0 în deplasare. Au fost conduși cu 1-0 în a doua manșă, acasă, înainte ca un hat-trick al lui Benzema să îi califice în optimi. Meciul din sferturi de finală împotriva campioanei en-titre, Chelsea, părea să meargă bine, deoarece au câștigat meciul din deplasare cu 3-1, iar Benzema a marcat din nou un hat-trick. Real a fost din nou în dificultate în manșa secundă, fiind condusă cu 3-0 și 4-3 în meciul de baraj, fiind salvată doar de golurile din final (unul în prelungiri). În semifinale, a pierdut cu 4-3 în deplasare în prima manșă și a fost învinsă cu 1-0 acasă în retur. Au revenit în tie-break și în finală cu alte goluri pe final. Câștigătorii din La Liga vor dori acum să obțină trei victorii la rând împotriva celor mai bune trei echipe din Premier League. Meciul ar putea merge în ambele sensuri, deoarece ambele echipe știu cum să revină din deficit. Ambele echipe ar trebui să înscrie.



FORMA CURENTA

Liverpool : W-W-W-W-D

Real Madrid : D-D-L-W-L-W

Chiar și cu o mare rotație a echipei, Liverpool vine în acest meci în formă puternică. A fost suficient pentru a câștiga Cupa Angliei, dar Manchester City a rămas de neatins în Premier League. Ultimele lor meciuri au fost caracterizate de faptul că au fost învinși în meciuri, dar au revenit pentru a câștiga.

Cu câteva meciuri înainte de final, Real Madrid și-a confirmat titlul în La Liga. De atunci, au odihnit jucători, ceea ce a dus la remize în ultimele două meciuri din campionat. Pentru finala Ligii Campionilor, armele importante vor fi din nou prezente





ECHIPELE PROBABILE


Liverpool (4-3-3) : Alisson - Alexander-Arnold, Konaté, Van Dijk, Robertson - Henderson, Fabinho, Milner (or Keita) - Salah, Mané, Luis Díaz

Real Madrid (4-3-3) : Courtois - Carvajal, Éder Militão, Alaba, Mendy - Kroos, Casemiro, Modrić - Valverde, Benzema, Vinícius Júnior


În urma recentelor rotații ale echipelor, ambele echipe vor dori să alinieze cele mai puternice formații pentru finala Ligii Campionilor. Van Dijk va reveni în apărarea lui Liverpool în încercarea de a reduce numărul de goluri primite. Atât Alexander-Arnold, cât și Robertson vor fi prezenți și se așteaptă ca ambii să marcheze, dar și să împiedice adversarii să marcheze. Mo Salah nu a mai jucat de când a suferit o accidentare în finala Cupei Angliei. El va începe aproape sigur sâmbătă, iar asaltul puternic al lui Liverpool va căuta să provoace dificultăți Realului. După ce s-a accidentat împotriva lui Wolves, Thiago Alcántara este de așteptat să rateze meciul. Firmino și Jota ar trebui să fie pe bancă mai degrabă decât să înceapă din cauza excelentului Luis Diaz.

În ceea ce privește Real Madrid, îl avem pe David Alaba, care a fost accidentat în ultimele săptămâni, dar se așteaptă să fie complet recuperat pentru finală, potrivit lui Ancelotti. Modric va fi un jucător pe care Liverpool trebuie să-l urmărească în permanență la mijlocul terenului. Benzema va căuta să înscrie mai multe goluri în Liga Campionilor, iar legătura sa cu Vinicius Junior va pune multe probleme lui Liverpool.

CONCLUZIE

Aceasta ar putea fi o finală interesantă, cu multe șanse de a marca goluri. În toate meciurile din Liga Campionilor din acest sezon, cu excepția unuia, Liverpool a marcat cel puțin de două ori. Marchează mult, dar le este din ce în ce mai greu să păstreze foaia albă. Real Madrid a luptat din greu pentru a ajunge în această finală a Ligii Campionilor. Au ajuns la Paris în mai multe rânduri, când păreau să fie pe cale de a fi eliminați din turneu. Cel mai bun pariu în această finală este să pariezi pe faptul că ambele echipe vor marca.


PUNCTE CHEIE:

  • Ambele echipe au marcat în opt din ultimele 13 meciuri ale lui Real Madrid.
  • În cinci din ultimele șase meciuri ale lui Liverpool au marcat ambele echipe.
  • Ambele echipe au marcat în ultimele cinci meciuri din Liga Campionilor disputate de Real Madrid.