Meniu

Bayern M. - Lokomotiv

SE MENAJEAZĂ DIN NOU BAYERN PENTRU CAMPIONAT?

Bayern a câștigat deja grupa și o deplasare complicată cu Union Berlin în weekendul viitor, așa că probabil va proceda ca la Madrid și va menaja o parte din titulari. Lokomotiv, specialistă în deplasările de Ligă, poate profita, mai ales ca teoretic ar avea nevoie de un succes pentru a spera la Europa League.

Înaintea ultimei etape, grupa A nu mai are calcule complicate de făcut. Bayern Munchen și-a asigurat locul 1 grație egalului de etapa trecută smuls lui Atletico la Madrid, iar Lokomotiv nu mai are șanse la optimile Ligii după înfrângerea cu Salzburg (1-3). Spaniolii, favoriți, trebuie să facă egal la Salzburg pentru a se califica în optimile Champions League, astfel că moscoviții, ca să prindă locul 3, trebuie neapărat să bată la Munchen și să spere că Salzburg nu câștigă.

Lokomotiv a bătut și anul trecut în Germania

Vicecampioana Rusiei are trei puncte, dar muncite, căci vin după trei egaluri, din care două în fața lui Atletico (1-1 acasă și 0-0 în retur), iar al treilea în deplasarea de la Salzburg (2-2). Chiar dacă în campionat nu se descurcă excelent, probabil și obosită după eforturile din Ligă, Lokomotiv a arătat aproape de fiecare dată când a apărut în Europa un fotbal bun, solid, reactiv.

În partida tur cu nemții, de exemplu, rușii au reușit chiar să tragă mai multe șuturi la și pe poartă decât Bayern în toată repriza a doua, care s-a încheiat cu scorul de 1-1. Bayern avea însă avantaj dinaintea pauzei și a câștigat cu 2-1.

Același scor, dar în favoarea lor, au reușit cei de la Lokomotiv sezonul trecut, tot în deplasare, chiar în Germania. Moscoviții debutau atunci în grupele Ligii cu o victorie de moral la Leverkusen, iar pe Juventus o chinuia până spre final, când Dybala reușea o dublă târzie (minutele 77 și 79) și contracara deschiderea de scor a lui Miranchuk din prima repriză (minutul 30).

Bayern va folosi multe rezerve

O șansă pentru un rezultat bun este și faptul că Hansi Flick și-a anunțat intenția de a menaja mai mulți jucători vor fi menajați. Probabil după modelul de săptămâna trecută, când Bayern a început cu o garnitură încropită la Madrid, nepăsându-i că poate întrerupe seria-record de 15 victorii consecutive în Ligă, ceea ce s-a și întâmplat.

Acum, Kimmich, marcatorul golului victoriei din tur și poate cel mai în formă jucător al lui Bayern în startul sezonului, Martinez, Tolisso și Hernandez vor lipsi sigur. Însă e posibil ca și alți titulari să înceapă pe banca de rezerve pentru a se odihni, lăsând loc unor jucători precum puștiul de 17 ani Jamal Musiala, cel care a marcat în derby-ul din weekend cu RB Leipzig (3-3) și a semnat a treia reușită personală a sezonului.

Tocmai de aceea, dar și pentru că oferă un preț excelent ce merită încercat în condițiile indicate mai sus, forțăm un pronostic de X2 la această partidă.

PUNCTE CHEIE:

  • Bayern are trei egaluri în precedentele cinci partide, două dintre ele chiar pe Allianz Arena;
  • Lokomotiv este neînvinsă în cele două meciuri pe care le-a disputat în deplasare contra lui Atletico Madrid (0-0) și Red Bull Salzburg (2-2);
  • În singura confruntare directă de la Munchen, Lokomotiv a învins cu 1-0. Celelalte două, de la Moscova, au mers în direcția germanilor;
  • Bayern a câștigat greu partida tur, 2-1, grație golului înscris de Kimmich în min. 79, într-un meci surprinzător de echilibrat în șanse de gol;
  • Lokomotiv nu a primit gol în patru dintre precedentele șapte deplasări, înregistrând doar două înfrângeri în acest interval.