Meniu

7 Ianuarie: Face Boca pasul decisiv cu Santos?

REUȘEȘTE BOCA O VICTORIE DE MORAL CU SANTOS?

Semifinalele Copei Libertadores au parte de un dublu duel Argentina – Brazilia, iar unul dintre acestea le pune față în față pe celebrele Boca Juniors și Santos. Prima manșă se va juca în noaptea de miercuri spre joi, la Buenos Aires, iar echipa condusă din teren de Carlos Tevez este favorită.

Fotbalul din America de Sud este destul de imprevizibil, indiferent de competiție, în special din cauza ritmului impus de numeroasele competiții de pe continent. Din acest motiv, echipele importante sunt obligate să aibă loturi de minimum 30 de jucători, iar de aici apar două probleme: lipsa de omogenitate și dificultatea antrenorilor de a alinia des cea mai bună garnitură. Totuși, Copa Libertadores este competiția regină a continentului și cea pentru care toate echipele importante luptă din răsputeri.

Favorite sunt echipele din Argentina

Anul trecut, marele trofeu al Americii de Sud a fost câștigat de Flamengo, cea care are și cea mai valoroasă echipă de pe continent conform Transfermarkt. Anul acesta, însă, în semifinale au ajuns două echipe care în campionat nu se descurcă chiar așa bine: Palmeiras (locul 6) și Santos (locul 8).

Prezența fostei echipe a lui Pele, Robinho sau Neymar în această fază a Copei Libertadores este cumva o surpriză, iar bookmakerii nu îi dau prea multe șanse la câștigarea trofeului. Principalele favorite sunt cele două formații din Argentina, Boca și River, ambele cu o cotă de 3.00 pentru câștigarea trofeului, în timp ce Palmeiras a primit cota 3.50. Santos este la o distanță mare, prețul pus pe capul alb-negrilor fiind plasat undeva în zona cotei 7.00.

Echipa statul Sao Paolo este antrenată de Cuca, cel care în 2013 câștiga Copa Libertadores cu Atletico Mineiro, avându-i sub comandă pe Ronaldinho, Jo sau Bernard. Antrenorul de 57 de ani nu are foarte multe nume cunoscute la dispoziție, însă Kaio Jorge va deveni cu siguranță unul. Fotbalistul care va împlini luna aceasta 19 ani a marcat de cinci ori în competiție și este de ceva vreme pe radarul marilor echipe din Europa, Juventus dorind să-l transfere încă din vară contra a 18 milioane de euro.

Meciurile lui Santos aduc cartonașe, Boca vine cu cornerele

Boca Juniors, de cealaltă parte, s-a impus până acum grație unei defensive impresionante, care în cele cinci meciuri pe care le-a disputat pe celebra Bombonera în această competiție a primit un singur gol. Echipa este condusă din teren de Carlos Tevez, cel care era pe teren și la precedentele întâlniri ale echipei sale cu Santos din Libertadores, care s-au jucat tocmai în 2003.

Totuși, cel pe care a căzut greul în ofensivă a fost Eduardo Salvio, jucător cunoscut în fotbalul din Europa grație celor nouă ani petrecuți la Atletico Madrid și Benfica Lisabona. Aripa dreapta a înscris de șase ori și a pasat decisiv de două ori, fiind de departe liderul echipei sale până acum.

La capitolul statistică, Boca se remarcă prin numărul consistent de cornere pe care le produce meci de meci. În cele zece partide jucate în Libertadores până acum, argentinienii au strâns 67 de cornere din cele 100 care s-au înregistrat în total. Jocurile lui Santos au produs chiar mai multe în medie, 10,3 mai exact, însă echipa braziliană a furnizat doar 3,2 pe meci, în medie.

La cartonașe, fosta trupă a lui Neymar a produs meciurile cu cele mai multe galbene din competiție, 7,5 pe meci, iar aproape jumătate dintre acestea au fost încasate chiar de proprii jucători (3,7 pe meci, mai exact). Boca, în schimb, a luat doar două cartonașe în medie pe fie care joc, iar adversarii 2,3, deci, în total, media pe partidă este de doar 4,3.

Chiar dacă este prima manșă, Boca Juniors nu își permite pași greșiți pe propriul teren dacă vrea să joace cu trofeul pe masă. Cum toate elementele par să fie în favoarea ei, de la formă pe teren propriu la valoarea lotului, ne gândim că “1 solist” este pariul de pus la acest joc.

PUNCTE CHEIE:

  • Boca Juniors a primit un singur gol în cele cinci meciuri pe care le-a disputat pe teren propriu în această ediție a Copei Libertadores
  • Argentinienii au câștigat patru din cele cinci meciuri pe care le-au disputat pe Bombonera în Copa Libertadores, ediția 2020/21 (golaveraj 8-1 în acest interval);
  • Santos are cinci înfrângeri și două egaluri în precedentele opt jocuri pe care le-a disputat în deplasare în toate competițiile (golaverajul în perioada indicată e de 6-13);
  • Brazilienii au o singură victorie în precedentele șapte meciuri oficiale, timp în care au strâns trei înfrângeri și un golaveraj de 9-11;
  • Boca a câștigat precedentele două confruntări directe din Copa Libertadores, ambele la două goluri diferență (golaveraj 5-1).