Meniu

Brighton – Southampton

CONTINUĂ FORMA BUNĂ A "SFINȚILOR" DIN DEPLASARE?

Etapa a 11-a din Premier League se încheie cu derby-ul sudului, care pune față în față singurele echipe mai jos de Londra din prima ligă engleză: Brighton și Southampton. Gazdele nu arată rău în acest sezon, dar “sfinții” s-au descurcat admirabil până acum și e greu de crezut că vor pierde pe Falmer Stadium.

Degeaba a încasat Brighton mai puține goluri decât Liverpool, Manchester United sau Everton, că echipa lui Graham Potter trăiește din nou periculos în actuala stagiune. În ciuda unui traseu recent bun, cu doar un eșec (1-2 cu Tottenham) în șase meciuri, “pescărușii” se află pe locul 16, cu 10 puncte.

Danny Welbeck e o amenințare reală pentru “sfinți”

Spre deosebire de anii precedenți, Brighton arată destul de bine și din punct de vedere ofensiv în a doua jumătate a lui 2020, dar victoriile întârzie să apară. Până acum în cele zece etape, alb-albaștrii au obținut doar două succese, ambele în deplasare: 3-0 la Newcastle și 2-1 la Aston Villa.

Pe propriul teren, gazdele de luni nu se descurcă strălucit. Fără victorie până acum acasă (doar Sheffield United e în aceeași situație), coechipierii lui Florin Andone au trei egaluri și două eșecuri pe Falmer Stadium, dar punctele au venit chiar în ultimele meciuri: 1-1 cu West Brom, 0-0 cu Burnley și 1-1 cu Liverpool. Interesant este că în afara remizei albe cu Burnley, meciurile lui Brighton au adus goluri în 17 din cele 18 reprize jucate.

Principala amenințare a celor de la Brighton în fața lui Southampton este Danny Welbeck, cel pe care l-au semnat după startul sezonului din postura de jucător liber de contract și care a evoluat abia în ultimele patru jocuri. Atacantul de 30 de ani cu 42 de selecții la națională și 16 goluri a produs deja câte o reușită în precedentele două jocuri. Interesant este că Southampton este victima preferată a fotbalistului cotat la 5,5 milioane de lire, care a marcat de cinci ori împotriva “sfinților”. În precedentele trei jocuri în care a fost titular contra adversarei de luni seară, Welbeck a marcat patru goluri și a pasat decisiv la două.

“Diavolii” au încheiat seria excelentă a “sfinților”

Southampton vine în fața lui Brighton din postura de revelație a începutului de sezon din Premier League. Înainte de etapa trecută, când a fost întoarsă de Manchester United de la 2-0 la 2-3, echipa antrenată de Ralph Hasenhüttl avea o serie de șapte meciuri fără înfrângere, din care cinci erau victorii, patru fără gol primit. În acest timp, adversare i-au fost Chelsea (3-3), Aston Villa (4-3) sau Everton (2-0).

În acest sezon al Premier League, Southampton a marcat în toate meciurile exceptându-l pe cel din prima etapă cu Crystal Palace (0-1) și are o medie de peste două reușite pe meci în această perioadă. În ultimele patru deplasări ale “sfinților”, din care două sunt victorii, s-au înscris în total 16 goluri, deci patru pe meci.

Ne așteptăm la un meci disputat și luni seara, mai ales că și Brighton joacă un fotbal mult mai antrenant în acest sezon, deci nu ar fi exclus un GG. Însă pariul de bază pentru această confruntare este X2.

PUNCTE CHEIE:

  • Brighton nu a câștigat niciun meci din ultimele nouă jucate acasă în Premier League și are o singură victorie în precedentele 14 apariții din campionat pe teren propriu
  • “Pescărușii” au câștigat o singură partidă în ultimele etape de PL (patru egaluri în ultimele patru jocuri), timp în care are șapte GG-uri, iar golaverajul este 10-13 în această perioadă)
  • Southampton este neînvinsă în precedentele șapte confruntări directe, din care a câștigat trei, toate la zero (golaveraj 9-5 în intervalul amintit)
  • “Sfinții” au o singură înfrângere în precedentele zece deplasări efectuate în campionat. În perioada cu pricina, au strâns cinci victorii și un golaveraj de 18-12)
  • Southampton a marcat în 16 din ultimele 17 meciuri de Premier League jucate. În acest interval, are 32 de goluri înscrise, deci media este de două pe joc
  • Oaspeții au un singur eșec în precedentele opt jocuri din campionat (revenirea lui Manchester United de la 0-2 la 3-2) și au câștigat cinci jocuri în acest interval (golaveraj 17-10)