Meniu

02.03, la 20:30. CHINDIA TÂRGOVIȘTE – UNIVESITATEA CRAIOVA

FAC CHINDA ȘI CRAIOVA UN NOU "SUB"?

La 3 zile distanță de la confruntarea din campionat, Chindia Târgoviște și Universitatea Craiova se întâlnesc din nou. Sâmbătă, dâmbovițenii s-au impus în urma unui meci care a stârnit destule comentarii, dar dincolo de rezultat, partida s-a desfășurat așa cum mulți dintre noi și-ar fi imaginat, adică închis și fără prea multe faze de poartă.

Fotbalul românesc a devenit în ultimii ani o afacere a apărărilor, procentajul meciurilor de ‘sub 2,5 goluri’ din actualul sezon al Ligii 1 fiind de 58%. Campioane la acest capitol sunt Chindia și Craiova, două dintre formațiile care și-au construit performanțele pe betonul turnat în zona defensivă. Chindia este un caz special, mai ales că Emil Săndoi nu are la dispoziție jucători cu nume în jumătatea superioară a echipei sale. Din acest motiv, tactica dâmbovițenilor este concentrată mai mult pe ideea de a nu lua gol, lucru relevat și de statistici. Din cele 27 de meciuri disputate în toate competițiile în acest sezon, Chindia a închis poarta de 11 ori, deci în 40% din cazuri, procentaj excelent pentru o echipă considerată mică.

De partea cealaltă, Craiova a început să exceleze la capitolul defensivă odată cu venirea lui Cristiano Bergodi. Italianul a impus un stil mai așezat echipei oltene, iar roadele acestei schimbări de abordare au fost la un pas să se vadă rapid, când Universitatea a fost la un pas să câștige titlul în Liga 1. Noul tehnician, Marinos Ouzounidis, este cunoscut drept un tehnician care insistă la fel de mult pe organizarea defensivă a echipei, iar faptul că echipa olteană nu are încă un vârf care să fructifice cu eficacitate ocaziile create impune și mai multă atenție în defensivă. Revenirea lui Elvir Koljic e încă așteptată, absența bosniacului fiind acut resimțită, iar la partida din Cupa României Ouzounidis nu se va putea baza nici pe celălalt jucător de calibru al său, Alex Cicâldău, acesta fiind suspendat.

Meciurile directe din ultimele două sezoane între Chindia și Universitatea au fost în permanență jucate sub zodia lui ‘0-2 goluri’, iar confruntarea din Cupa României nu prea are de ce să facă excepție. La o cotă de peste 1.60, acest pronostic pare ofertant și de această dată.

PUNCTE CHEIE:

  • 12 din ultimele 13 meciuri jucate de Craiova în toate competițiile s-au terminat cu maximum două goluri pe tabelă. În acest interval, media este de 1,3 reușite pe joc;
  • Din cele 15 partide pe care Craiova le-a disputat împotriva formațiilor din Top 10 al Ligii 1 în toate competițiile, doar două s-au încadrat în pariul 3+;
  • Ultimele 3 jocuri ale Chindiei s-au încadrat în pariul ‘0-2 goluri’;
  • 20 din cele 25 de meciuri ale târgoviștenilor din acest sezon, adică 80%, s-au finalizat cu un total de maximum două goluri;
  • Toate cele 4 confruntări directe disputate de la promovarea Chindiei s-au sfârșit cu maximum două goluri pe tabelă. Golaverajul în acest interval este 3-2.