Meniu

D. Kiev – Ferencvaros

ALIMENTEAZĂ SPECTACOLUL LUPTA PENTRU CALIFICARE?

Grupa G și-a decis echipele calificate în optimi încă de săptămâna trecută, dar rămâne în luptă locul de Europa League, care se va decide la Kiev. Dynamo a pierdut în tur victoria în ultimele minute, iar acum se anunță un meci exploziv, șansele sa avem un GG fiind extrem de mari.

Era clar încă de la tragerea la sorți că doar o minune (sau un dezastru) ar fi putut face ca FC Barcelona și Juventus să nu-și adjudece primele două locuri din această grupă. Pentru cele două, Dynamo Kiev și Ferencvaros au fost aproape niște parteneri de antrenament, chiar dacă ambele au avut șansele lor în meciurile cu cei doi granzi.

Ferencvaros a pierdut pe mâna apărării

Una din prezențele care au surprins în această ediție a Ligii Campionilor a fost cea a ungurilor de la Ferencvaros. Echipa din Budapesta s-a calificat după ce a eliminat pe Djurgarden, Celtic, Dinamo Zagreb și Molde, principala ei armă fiind forța ofensivă. Pe parcursul celor cinci meciuri din preliminarii, maghiarii au înscris de nouă ori, iar forma atacului s-a văzut și în Ligă.

Echipa lui Serhiy Rebrov a reușit să marcheze în patru din cele cinci meciuri din grupe, singurul în care a ratat poarta fiind cel jucat acasă contra Barcelonei (0-3), săptămâna trecută. În rest, ungurii au marcat și tur-retur cu Juventus (1-4 și 1-2), care a marcat golul victoriei de la Torino abia în minutul 90+2, și la Barcelona (1-5). În plus, în turul cu Dynamo, a reușit să revină de la 0-2 la pauză și să egaleze în ultimul minut regulamentar.

Lucescu nu a avut nicio șansă

Pentru echipa din Kiev, meciul de la Budapesta nu a fost singurul în care a făcut o figură frumoasă. În deplasarea de la Barcelona (1-2), echipa lui Lucescu a fost la un pas să producă surpriza, dar patru parade fenomenale ale lui Ter Stegen au păstrat toate punctele în Catalunya.

În rest, echipa lui Mircea Lucescu nu prea a avut șanse. Juventus a jucat un fotbal solid, pe care Dynamo l-a contracarat abia spre finalurile meciurilor (0-2 la Kiev și 0-3 la Torino), iar acasă, contra Barcelonei, a pierdut fără drept de apel (0-4).

Principala problemă a antrenorului român a fost cea a absențelor, pentru că în afara accidentărilor nenumărate, Dynamo a fost lovită în plin și de efectele pandemiei. Acum, însă, lucrurile s-au mai reglat și din acest punct de vedere, iar ucrainenii pot alinia o echipă cât mai apropiată de cea ideală.

Marți seara, Ferencvaros trebuie să atace, pentru că doar o victorie sau un egal cu peste 4,5 goluri marcate îi poate asigura locul 3. Din acest motiv, ne așteptăm la un meci pe contre, asemănător cu cel din tur, deci GG pare un pronostic extrem de realist.

PUNCTE CHEIE:

  • Ferencvaros a reușit să marcheze în ambele meciuri disputate în deplasare în grupă, atât la Barcelona, cât și la Torino
  • În confruntarea directă din tur, scorul a fost 2-2, după ce Dynamo a condus cu 2-0 la pauză
  • Echipa lui Lucescu a încasat nouă goluri în precedentele cinci jocuri disputate pe teren propriu, iar golaverajul ucrainenilor în acest timp este 3-9
  • Nouă din cele 12 partide pe care Ferencvaros le-a disputat în deplasare în acest sezon s-au terminat GG. Șapte dintre acestea au fost GG3+
  • Ungurii au primit cele mai multe goluri dintre toate cele 32 de echipe implicate în faza grupelor Ligii Campionilor, 16, iar Kievul 13