Meniu

9 Martie. Dortmund și Sevilla produc cota de 1.60.

SE REPETĂ SPECTACOLUL DE LA SEVILLA ȘI LA DORTMUND?

Borussia Dortmund și FC Sevilla au oferit un meci extrem de spectaculos pe Ramon Sanchez Pizjuan în urmă cu 3 săptămâni, atunci când nemții s-au impus cu 3-2. Spaniolii sunt astfel obligați să marcheze de minimum două ori ca să aibă vreo șansă la calificare, astfel că e foarte posibil să vedem un nou meci deschis și la retur.

Liga Campionilor își va alege marți seară primele două echipe calificate în sferturile de finală. Dacă în cealaltă optime lucrurile nu sunt prea clare, în confruntarea de pe Signal Iduna Park gazdele pleacă în mod clar cu prima șansă după rezultat obținut în manșa tur.

Cât contează absențele lui Dortmund?

Borussia are un început cu 2021 destul de consistent în comparație cu prima parte a sezonului, chiar dacă la ultima apariție a pierdut cu 2-4 împotriva marii rivale Bayern Munchen. Dortmund a condus cu 2-0 după primele 9 minute grație unei duble a lui Erling Haaland, dar a fost egalată până la pauză, iar apoi a pierdut pe finalul partidei. Forma norvegianului de 20 de ani este și principalul punct forte al echipei galben-negre. Cu 20 de goluri înscrise deja în Liga Campionilor, atacantul a depășit în topul golgheterilor all-time ai competiției nume importante precum Ronaldo, Zidane, Falcao sau Ballack, iar așteptările în privința sa sunt mari.

Anul acesta, Borussia a obținut câteva rezultate importante, victoriile din campionat cu Wolfsburg (2-0) sau Leipzig (3-1) și cea din Cupa Germaniei cu Monchengladbach (1-0) fiind extrem de importante pentru moral. Totuși, pentru partida cu Sevilla sunt anunțate câteva absențe importante care pot cântări mult în economia partidei. Jadon Sancho, Raphael Guerreiro, Giovanni Reyna, Axel Witsel, Marcel Schmelzer sau Manuel Akaji sunt toți jucători de prim ‘11’, astfel că misiunea lui Dortmund poate fi extrem de dificilă.

Sevilla începe să se sufoce

Totuși, o veste bună pentru gazde vine din tabăra adversă, și aici ne referim la forma de moment a Sevillei. Andaluzii au câștigat un singur meci din precedentele 5 disputate, 2-0 la Osasuna, iar semnele nu sunt deloc bune. În afara înfrângerii din manșa tur, alb-roșii au pierdut alte două meciuri de campionat, 0-2 cu Barcelona și 1-2 la Elche, iar în Cupa Spaniei au reușit să piardă avansul de două goluri din turul cu Messi și colegii lui, care s-au calificat în finală după o victorie cu 3-0 în prelungiri.

Câștigătoarea Ligii Europa a avut un traseu destul de lejer până în această fază, după ce în grupă a dat peste modestele Krasnodar și Rennes. Sevilla a obținut victorii tur-retur cu cele două, dar în fața lui Chelsea nu a marcat niciun gol și a pierdut jocul de acasă cu un neverosimil 0-4.

Astfel, șansele Sevillei să meargă mai departe sunt destul de limitate, dar asta nu înseamnă că andaluzii nu pot produce surpriza. Totuși, faptul că trebuie să marcheze de minimum două ori pentru a se califica va deschide culoare spre propria poartă, iar Dortmund este excelentă pe contraatac și va avea șanse să profite de această conjunctură. În atara condiții, un pariul pe numărul de goluri este extrem de indicat, cota pentru ‘3+’, care este aproape 1.60, fiind destul de generoasă.

PUNCTE CHEIE:

  • Dortmund a bifat pariul ‘peste 2,5 goluri’ în 10 din precedentele 11 partide jucate;
  • 5 din cele 7 meciuri pe care Borussia le-a disputat în Liga Campionilor s-au încadrat în limitele pariului 3+. Celelalte două au fost la un gol distanță de această bornă;
  • Manșa tur a fost extrem de spectaculoasă, pariul GG3+ fiind bifat câștigător încă din minutul 27;
  • De la înfrângerea din turul cu Borussia, Sevilla a pierdut 3 din cele 4 jocuri disputate. Ultimul din acestea a venit cu 3 goluri, iar celelalte s-au oprit la borna 2 în privința reușitelor;
  • 5 din cele 7 meciuri pe care andaluzii le-au disputat în acest sezon al Ligii Campionilor s-au încadrat în pariul 3+.