Meniu

3 Martie. Barcelona o elimină pe Sevilla în mod dramatic.

CÂȘTIGĂ IAR BARCELONA CU SEVILLA?

FC Barcelona trebuie să facă un meci perfect contra Sevillei după ce a pierdut manșa tur a acestei ‘duble’, dar a arătat sâmbătă de ce este în stare. Câștigătoarea Europa League a intrat într-o oarecare pasă proastă și e nevoită să marcheze pe Cam Nou pentru a evita o mare dezamăgire.

E corect să spunem că FC Barcelona nu are cel mai bun sezon, iar cauzele sunt multiple. Chiar luni procurorii au vizitat sediul clubului catalan pentru a căuta dovezi referitoare la o campanie de denigrare a propriilor jucători propusă. Printre cei vizați au fost Messi, soția lui, Busquets, Pique sau Guardiola, iar articolele și postările împotriva celor cu pricina a alterat cu mult atmosfera din sânul lotului blau-grana. S-a lăsat inclusiv cu arestarea pentru o zi a fostului președinte Josep Maria Bartomeu, care a fost eliberat însă marți.

Messi își revine pentru viitoarea destinație

Pe plan sportiv, lucrurile nu merg chiar strălucit la Barcelona, dar situația se îndreaptă astfel că echipa catalană poate să spere măcar la un trofeu. Dacă Liga Campionilor e ca și compromisă după înfrângerea din turul jucat în Catalunya cu PSG (1-4), iar campionatul este încă destul de departe chiar dacă a urcat pe locul 2, la 5 puncte de Atletico Madrid, echipă ce mai are de jucat și o restanță.

În mod evident, Cupa Spaniei este cea mai accesibilă, mai ales că a ajuns până în semifinale. Barcelona a pierdut însă prima manșă cu 0-2 și nu în fața oricui, ci a Sevillei. Totuși, există semne de optimism. În primul rând, pute vorbi despre victoria de pe Ramon Sanchez Pizjuan obținută sâmbătă (2-0). Principalul actor al acestui succes a fost Lio Messi, cel care i-a pasat lui Dembele la primul gol și l-a marcat pe al doilea. Argentinianul este într-o formă de zile mari în ultimele 3 luni, iar mulți se întreabă dacă acesta este felul în care vrea să își ia rămas bun de la fanii Barcelonei sau se expune cât mai bine pe tarabă, pentru că plecarea decarului la vară este iminentă.

FC Sevilla nu trece nici ea printr-un moment bun și, în afară de înfrângerea cu Barcelona, a mai pierdut recent un joc, cel cu Borussia Dortmund din Liga Campionilor. Ne așteptăm ca trendul să continue, iar Barcelona să câștige, mai ales că are nevoie de un succes la cel puțin două goluri pentru a spera la calificare.

PUNCTE CHEIE:

  • Ultimul succes al Sevillei la Barcelona datează din 2010. De atunci, catalanii au obținut 14 victorii și 3 egaluri pe Nou Camp;
  • Barcelona a câștigat ultima confruntare directă chiar sâmbătă, atunci când au învins cu 2-0 la Sevilla;
  • De la începutul anului, Lionel Messi a jucat în 14 partide și a marcat 14 goluri, semn că legendarul argentinian și-a revenit din apatia de la începutul sezonului;
  • În ultimele 14 meciuri jucate de andaluzi în competițiile interne a câștigat mereu echipa care a deschis scorul;
  • Sevilla a pierdut două din precedentele 3 meciuri pe care le-a disputat în toate competițiile.