Meniu

FCSB – UTA

REUȘESC AMBELE SĂ-ȘI RESPECTE FORMA DIN ACEST SEZON?

FCSB este principala candidată la titlu și are un traseu excelent în ultimele două luni. Echipa roș-albastră primește sâmbătă vizita celor de la UTA, adică revelația startului de sezon, iar evoluțiile din deplasare ale arădenilor impresionează. Ne așteptăm totuși la o victorie a gazdelor într-un meci cu goluri de ambele părți.

Sezoanele recente pline de dezamăgiri pentru echipa patronată de Gigi Becali nu ne lăsau să credem prea mult la începutul acestei stagiuni în șansele FCSB-ului. Chiar dacă în primăvară au fost aduși Toni Petrea și Tommy Neubert, o schimbare atât de drastică nu se întrevedea, însă lucrurile au luat brusc o întorsătură extrem de favorabilă pentru echipa din Berceni, care acum domină autoritar Liga 1.

Dennis Man e apt de joc

Cum era de așteptat după sosirea preparatorului fizic neamț, jucătorii roș-albaștrilor au început să conteze din ce în ce mai mult la capitolul fizic. Puternici, dar și disponibili la efort, Florin Tănase și colegii lui au pus la respect aproape orice adversar în actualul sezon al Ligii 1.

Printre revelațiile echipei se numără Olimpiu Moruțan și Dennis Man. Primul și-a câștigat în sfârșit și indiscutabil locul de titular, iar în cele zece meciuri pe care le-a disputat până acum a marcat de trei ori și, atenție, a oferit opt pase decisive. La capitolul cifre, doar Man este cel care reușește să-l pună în umbră, pentru că fotbalistul adus chiar de la UTA are nouă goluri și șase assisturi în zece jocuri.

După partida de la Mediaș (3-2), despre golgheterul Ligii 1 se credea că va lipsi câteva săptămâni, el fiind înlocuit pe parcursul reprizei a doua din cauza unei accidentări. Însă Dennis s-a refăcut mult mai repede decât se credea și, cel mai probabil, va fi prezent pe gazon la partida cu fosta sa echipă. Incert este Florin Tănase, cel care a reușit să marcheze și el tot nouă goluri, două din penalty, și este posibil ca purtătorul banderolei de căpitan la FCSB să fie menajat în vederea derby-urilor cu CFR Cluj și Craiova

UTA nu a pierdut deloc în deplasare

Ultima înfrângere a roș-albaștrilor a venit la finalul lui septembrie, 2-5 la Iași, atunci când echipa era lovită din plin de efectele pandemiei. De atunci însă, FCSB a strâns șase victorii la rând, demn de menționat fiind cel cu Dinamo (3-2).

Interesant va fi să vedem cum reacționează liderul în fața celor de la UTA, deoarece echipa pregătită de Laszlo Balint nu a pierdut până acum vreun meci în deplasare. Arădenii au trei victorii (1-0 la Dinamo, 3-2 la Botoșani și 1-0 la CFR Cluj) și trei remize (triplu 1-1 cu Viitorul, FC Argeș și Hermannstadt), iar jocul lor depe terenuri străine impresionează.

Este de așteptat ca “Șepcile Roșii” să reușească să marcheze în poarta lui Andrei Vlad, dar ofensiva mult superioară a roș-albaștrilor are toate ingredientele necesare unei victorii. Cota pentru 1 & GG este excelentă, 3.30, iar riscul pare unul care merită luat serios în calcul.

PUNCTE CHEIE:

  • FCSB are șase victorii la rând, iar în ultimele două meciuri a primit trei goluri (golaveraj 19-5 în acest interval)
  • Pe teren propriu, roș-albaștrii au câștigat toate cele cinci meciuri pe care le-au jucat în actualul sezon al Ligii 1 și au un golaveraj de 18-3
  • UTA nu a pierdut niciun meci din cele șase pe care le-au avut programate în deplasările din acest sezon. Din trei victorii și trei egaluri arădenii au realizat un golaveraj de 8-5
  • Oaspeții au marcat în toate meciurile pe care le-au disputat în 2020 în deplasare, iar în acest sezon au un golaveraj de 8-5 afară