Meniu

Fiorentina - Genoa

SE VOR NEUTRALIZA CELE DOUĂ IAR PE ARTEMIO FRANCHI?

Serie A încheie runda a zecea cu un meci între două din echipele de tradiție ale Italiei care se zbat în mocirla din zona retrogradării în acest moment. Fiorentina, care nu a mai marcat de cinci meciuri, primește vizita celor de la Genoa, iar istoricul confruntărilor directe indică un NGG de toată frumusețea.

Modul în care fosta echipă a lui Adrian Mutu terminase sezonul trecut le dădea speranțe fanilor viola. O singură înfrângere în ultimele nouă etape și cinci victorii în acest interval reprezentau o fundație excelentă pe care să se construiască ceva sănătos în ediția 2020/21 a Serie A.

L-au adus pe Prandelli degeaba

Nu a fost însă așa, pentru că în ciuda unei victorii cu Torino în prima etapă (1-0), băieții antrenați acum de Cesare Prandelli au revenit la trasa sinusoidală ce i-a ținut în subsolul clasamentului și în ediția trecută de campionat.

În prezent, Fiorentina ocupă poziția a 17-a în campionat, la două puncte peste zona retrogradării, iar marea îngrijorare este legată de capacitatea ofensivă a echipei. Remiza 0-0 cu AC Parma din urmă cu trei etape i-a fost fatală lui Giussepe Iachini, cel care a stat pe banca violeților în primele șapte runde, dar schimbarea sa nu a adus nimic bun. Venirea lui Prandelli nu a reususcitat încă echipa, iar înfrângerile la zero au continuat: 0-1 cu Benevento și 0-2 cu AC Milan. Astfel, Fiorentina a ajuns la patru meciuri la rând fără gol marcat, iar seria poate continua lejer și cu Genoa.

Fără gol marcat din ianuarie 2017!

Asta deoarece ultimele trei meciuri directe de pe Artemio Franchi s-au terminat fără gol marcat. Ultima oară când s-a înscris într-un Fiorentina – Genoa a fost în ianuarie 2017, atunci când cele două și-au depășit condiția și au produs un 3-3 deloc obișnuit în duelurile directe.

Înaintea partidei de luni, Genoa ocupă locul 19 cu doar cinci puncte obținute și, în afară de Crotone, are cel mai slab atac din campionat cu opt goluri marcate în nouă etape. În acest moment, oaspeții au patru înfrângeri la rând, iar în deplasările din Serie A nu au mai câștigat din runda a 35-a a sezonului trecut, când învingeau marea rivală Sampdoria.

Pentru că nimic din ceea ce au făcut cele două echipe recent nu ne indică o apetență deosebită pentru gol, iar istoricul recent este mai mult decât concludent, ne așteptăm ca golul, dacă va apărea, să o facă greu. Tocmai de aceea, NGG pare un pariu inspirat în această situație.

PUNCTE CHEIE:

  • Ultimele cinci meciuri disputate de Fiorentina s-au terminat NGG (golaveraj 0-5 în acest interval)
  • Precedentele trei confruntări directe de pe terenul Fiorentinei s-au terminat 0-0!
  • Genoa nu a marcat în cinci din precedentele șapte deplasări din Serie A (golaveraj 3-16 în perioada cu pricina)
  • Șapte din ultimele zece întâlniri directe s-au terminat NGG
  • Oaspeții nu au marcat în cinci din cele mai recente șase deplasări pe Artemio Franchi (3-4 este golaverajul în această perioadă)