Meniu

Hoffenheim – Augsburg

PROFITĂ OASPEȚII DE OBOSEALA EUROPEANĂ A GAZDELOR?

Hoffenheim a uitat cum e să câștige în Bundesliga de la victoria cu Bayern, iar de atunci au trecut mai bine de două luni. Participarea în Europa League le-a încurcat pe gazde, care luni seară se duelează cu Augsburg, o echipă care a obișnuit cu rezultatele pozitive în meciurile tari.

Oboseala este un factor care își spune cuvântul chiar mai apăsat decât de obicei în acest sezon, iar participarea în cupele europene este, pentru unele echipe, un soi de corvoadă. Nu neapărat în sensul propriu al cuvântului, dar prețul plătit de formațiile cu un lot mai “subțire” este deseori consistent.

Hoffenheim bate doar în Europa League

Printre aceste echipe se află, după cum vă așteptați, și Hoffenheim. Echipa pregătită de Sebastian Honess a început bine sezonul, cu două victorii prețioase, 3-2 pe terenul lui FC Koln și apoi un 4-1 total surprinzător în fața lui Bayern Munchen. A fost, de altfel, și singura înfrângere a campioanei Europei în 2020, dar se pare că această performanță reușită de Hoffenheim nu a avut efectul scontat pentru moralul lui Kramaric și al colegilor săi.

De atunci, gazdele de luni nu au mai învins pe nimeni în Bundesliga, iar fiecare meci european a adus cu sine și un rezultat negativ ulterior al echipei din sud-vestul Germaniei. Neînvinsă în Europa League, acolo unde a obținut patru victorii și un egal (0-0 la Belgrad, cu Steaua Roșie), Hoffenheim a capotat de fiecare dată în campionat.

Acum, înaintea partidei de luni, Sebastian Honess are multe bătăi de cap din cauza absențelor. Adamyan, Bruun Larsen (infectați cu Covid), Geiger (suspendat) și Bicakcic, Hubner și Kaderabek și Stafylids(accidentați) trebuie înlocuiți în prima garnitură a lui Hoffenheim pentru meicul cu Augsburg.

Augsburg a speriat-o pe Dortmund

Oaspeții au și ai parte de probleme de efectiv. Hahn a căzut victimă pandemiei, iar Finnbogason, Jensen, Moravek și Pedersen sunt și ei accidentați. Augbsurg are echipa necesară pentru a trece cu bine de aproape orice hop, lucru arătat și în victoriile cu Dortmund (2-0), Union Berling (3-1) sau Mainz (3-1).

Un aspect interesant în ceea ce îi privește pe oaspeți este legat de perioada în care se marchează golurile. Șase din cele 11 reușite ale lui Augsburg au venit după minutul 75. Nu ca ar avea vreo relevanță, dar e un detaliu impozant de analizat.

Altfel, Augsburg pare favorită, mai ales că Hoffenheim nu a câștigat niciodată în acest sezon după ce a jucat în Europa League. Oaspeții au, astfel, o șansă mare să mai adauge cel puțin un punct zestrei strânse în actuala ediție a Bundesliga.

PUNCTE CHEIE:

  • Hoffenheim nu a câștigat deloc în precedentele șapte meciuri de campionat, timp în care a acumulat patru înfrângeri și trei egaluri (golaveraj 8-13 în acest interval)
  • Augsburg are o victorie și două egaluri în cele patru deplasări efectuate în Bundesliga sezonul actual, în ciuda unor adversari destul de dificili (5-5 e golaverajul în această perioadă)
  • De la reluarea fotbalului în urma pauzei cauzată de pandemie, Augsburg a câștigat 12 puncte în opt meciuri jucate în deplasare și doar nouă în zece meciuri acasă
  • Doar de două ori în precedentele zece confruntări directe meciul a fost câștigat de echipa gazdă
  • Augsburg a câștigat ultima deplasare la Hoffenheim și are trei meciuri fără înfrângere din ultimele patru deplasări directe