Meniu

Lazio – FC Brugge

POT BELGIENII SĂ MARCHEZE PE OLIMPICO PENTRU A FORȚA SURPRIZA?

Ultima etapă a Ligii Campionilor are câteva dueluri decisive pentru calificare, Lazio – FC Brugge fiind unul dintre acestea. Italienii trebuie să nu piardă pentru a merge mai departe, dar fragila defensivă a acestora va fi testată serios de belgieni, tocmai de aceea ne așteptăm ca ambele să marcheze.

În ciuda faptului că diferența valorică între Serie A și Jupiler League este destul de mare, Lazio nu pornește ca mare favorită duelul contra campioanei Belgiei. Italienii au arătat slăbiciuni serioase în actualul sezon, mai ales în apărare, iar palmaresul lor din Liga Campionilor nu este deloc încurajator în acest sens, de unde și reticența bookmakerilor în a-i cota mai bine.

Speranța stă tot în Immobile

În actualul sezon, Lazio a primit gol la aproape fiecare apariție pe teren, iar meciurile din Ligă au fost terminate toate cu reușite de ambele părți. Interesant este că în cele cinci jocuri continentale, echipa lui Ștefan Radu nu a obținut decât două scoruri: 1-1 și 3-1. Până acum, toate cele trei deplasări au fost terminate la egalitate, toate cu același scor, indiferent că adversară a fost Zenit, FC Brugge sau Dortmund.

La primele două dintre acestea, se poate explica cumva lipsa unui scor mai consistent prin absența lui Ciro Immobile. Atacantul de 30 de ani trăiește la Lazio cea mai bună experiență din cariera sa, iar sezonul trecut, când a marcat de 39 de ori în 44 de jocuri a fost continuat și în actuala stagiune. Momentan, “Grande Ciro” a înscris de 10 ori în 11 partide, dar a oferit și două pase de gol. În cele trei meciuri pe care le-a disputat în Liga Campionilor, Immobile are patru goluri și o pasă de gol, după cum urmează: gol și assist în prima etapă cu Dortmund (3-1), două reușite contra lui Zenit, pe Olimpico (3-1) și un penalty transformat în precedenta rundă, pe terenul Borussiei (1-1).

Brugge nu s-a calificat niciodată din grupe

În acest moment, favorită pentru câștigarea grupei este Borussia Dortmund, care are 10 puncte, unul mai mult ca Lazio, iar în ultima etapă se deplasează pe terenul lui Zenit Sankt Petersburg. Brugge, cu cele 7 puncte, e obligată să câștige pe Olimpico pentru a merge mai departe și a realiza o performanță istorică. Belgienii sunt la a opta participare în grupele Ligii Campionilor, dar până acum nu au reușit niciodată să ajungă în fazele eliminatorii ale competiției.

Lazio, în schimb, nici nu trebuie să se forțeze prea tare, pentru că un egal i-ar fi îndeajuns ca să ajungă în optimile Champions League. Totuși, italienii au și șansa ocupării primului loc, dar pentru asta ar trebui să câștige, iar Borussia Dormund să se încurce în Rusia.

Adversar imprevizibil, Brugge are un sezon destul de ciudat. În Ligă, a bătut tur-retur pe Zenit (2-1 în Rusia și 3-0 acasă), dar a pierdut la scor de neprezentare ambele manșe cu Dortmund. În campionat, echipa lui Philippe Clement e pe locul 2, la un punct în spatele liderului Genk, cu trei egaluri și trei înfrângeri pe parcursul celor 15 etape. În deplasare, campioana e însă lider, cu patru victorii și două egaluri în șapte runde și un golaveraj de 17-5.

Tocmai de aceea, ne așteptăm ca belgienii să nu ierte scăpările italienilor din defensivă și să marcheze, mai ales că au toate motivele să forțeze înscrierea unui gol, cel puțin. E adevărat că Lazio și-a arătat mereu forța ofensivă pe Olimpico, iar acesta este și motivul pentru care GG-ul pare un pariu cât se poate de sigur la acest meci.

PUNCTE CHEIE:

  • Zece din ultimele 11 meciuri jucate de Lazio s-au terminat GG, singura excepție fiind partida cu Crotone, care are cel mai slab atac din Serie A. Golaverajul în acest interval este de 21-14
  • Toate partidele pe care italienii le-au disputat în acest sezon pe Olimpico s-au terminat GG. Golaverajul celor șapte jocuri este 12-12, deci o medie de 3,4 goluri pe meci
  • Toate cele cinci meciuri pe care Lazio le-a disputat în grupă s-au terminat GG, inclusiv partida tur din Belgia (1-1)
  • Brugge a primit gol în cinci din ultimele șase deplasări și a marcat în opt din ultimele zece
  • Poarta lui Lazio a fost perforată în precedentele 16 meciuri din Ligă, dar italienii au marcat în cele mai recente 11, realizând astfel GG-ul