Meniu

Leipzig – Man. United

POATE SĂ REZISTE UNITED ÎN FAȚA TĂVĂLUGULUI NEMȚESC?

În singura grupă care n-a oferit niciun rezultat de egalitate, Manchester United are nevoie tocmai de un egal pentru a se califica în optimile competiției. “Diavolii” au învins în tur cu 5-0, dar Leipzig e o altă echipă în meciurile de pe teren propriu, iar ca să aibă vreo șansă, englezii trebuie să marcheze.

Duelul serii de marți în Liga Campionilor se joacă pe Red Bull Arena, acolo unde gazdele au nevoie neapărată de victorie pentru a se califica mai departe în optimi. Semifinalistă a competiției în ediția trecută, Leipzig a ajuns în această situație după ce a pierdut ambele partide jucate cu rivalele PSG și United.

Perfecți acasă, “taurii” au făcut spectacol cu Bayern

Trebuie spus din capul locului că nemții nu trebuie judecați după rezultatul din tur, când au fost umiliți pe Old Trafford cu 5-0. În primul rând, jocul a fost destul de echilibrat până spre ultimul sfert de oră, când United s-a dezlănțuit. Intrarea lui Rashford a dinamizat jocul, iar tripla atacantului, realizată în minutele 74, 78 și 90+2 a completat golurile reușite de tânărul Greenwood (min. 21) și Martial (min. 87, din penalty).

Leipzig este o echipă care acasă joacă formidabil. În acest sezon, trupa antrenată de Julian Nagelsmann are maximum de puncte pe teren propriu, acolo unde le-a învins inclusiv pe PSG (2-1) și Bașakșehir (2-0). Singura înfrângere a gazdelor pe propriul teren în ultimele 12 luni a venit în fața Borussiei Dortmund, pe finalul sezonului trecut. În plus, în weekend, Leipzig a condus de două ori pe Bayern Munchen, 1-0 și 3-2, dar în cele din urmă a trebuit să se mulțumească cu un egal după un meci electrizant.

Singura problemă care poate deraia taifunul nemțesc este legată de jucătorii care absentează la acest meci. În frunte cu Upamecano, suspendat, Nagelsmann nu-i a putea folosit pe Laimer, Klostermann, Hwang și Henrichs, toți cinci fiind titulari atunci când sunt apți. Totuși, lotul pe care antrenorul de 33 de ani îl are la dispoziție este îndeajuns de consistent pentru a-i face zile negre lui Solskjaer.

United, record ireal în deplasare

“Diavolii” din Manchester au un sezon destul de greu de explicat în termeni logici în acest sezon. Rezultate precum 1-3 acasă cu Crystal Palace, 1-6 acasă cu Tottenham, 0-1 cu Arsenal (tot acasă) sau 1-3 în deplasare cu Bașakșehir s-au împletit cu victorii precum 2-1 la Paris, cu PSG, 5-0 acasă cu Leipzig sau 4-1 pe Old Trafford cu turcii.

Ole Gunnar Solskjaer este deja aspru criticat de fani și o parte din presa de specialitate din Anglia că nu a făcut mari progrese în ciuda celor doi ani pe care i-a avut la dispoziție pe banca lui United, iar acest curent e susținut și de oameni apropiați de club. Paul Pogba, de exemplu, a anunțat prin intermediul impresarului că ar vrea să plece și se zonește că Mauricio Pochettino, care e dorit și de Real Madrid, ar fi în negocieri cu managementul “diavolilor”.

În același timp, sub comanda antrenorului norvegian, United a reușit să obțină numai victorii în primele cinci deplasări din Premier League, lucru care nu s-a mai întâmplat din 1985. Interesant este că în toate meciurile jucate pe teren străin (3-2 cu Brighton, 4-1 cu Newcastle, 3-1 cu Everton, 3-2 cu Southampton și 3-1 cu West Ham), gazdele au deschis de fiecare dată scorul, iar revenirile lui United din aceste situații reprezintă o premieră în istoria de peste 100 de ani a fotbalului englez!

Pentru partida de marți, Solskjaer nu se poate baza pe Edinson Cavani, Anthony Martial și Fred, suspendat, dar forța ofensivă a englezilor nu poate fi pusă la îndoială, mai ales că în lot îl au pe Marcus Rashford, care cu cele șase goluri marcate e golgheterul competiției alături de Haaland și Morata.

Totuși, forma lui Leipzig de acasă și faptul că nemții vor alerga după victorie ne duc cu gândul către un meci pe contre, în care golurile vor veni mai degrabă mai devreme decât mai târziu. Tocmai de aceea, GG sună foarte, foarte bine pentru meciul de marți seară.

PUNCTE CHEIE:

  • Patru din ultimele cinci meciuri ale nemților s-au terminat cu ambele echipe printre marcatoare (golaveraj 10-9 în această perioadă, deci o medie de 3,8 goluri pe joc)
  • Leipzig a câștigat toate cele șapte jocuri pe care le-a disputat în acest sezon pe teren propriu, dar a primit gol în trei din precedentele patru
  • În ultimele șase meciuri din Liga Campionilor, United a alternat victoriile cu înfrângerile. În ultima partidă, a pierdut la Istanbul cu Bașakșehir
  • Cele mai recente trei partide din Ligă ale lui United și patru din cele cinci s-au terminat GG3+ (golaveraj 13-7 și o medie de 4 goluri pe meci)
  • United a făcut GG3+ în ultimele șase deplasări efectuate. În această perioadă, a strâns un golaveraj de 16-8, deci o medie de 4 goluri pe meci)