Meniu

Leverkusen – Slavia P.

MAI POATE SLAVIA SĂ ȚINĂ POARTA ÎNCHISĂ ȘI ÎN GERMANIA?

Bayer Leverkusen este, probabil, cea mai spectaculoasă echipă din această ediție a Ligii Europa. În ultimul meci al grupelor, nemții primesc vizita Slaviei Praga, pe care trebuie să o învingă dacă vor să ocupe primul loc. Pentru asta, va fi nevoie de câteva goluri, pentru că cehii au puterea să înscrie.

Săptămâna trecută, cele două favorite ale grupei C din Europa League au rezolvat formalitățile pentru ca revanșa din ultima etapă să se dispute fără presiunea calificări. Ambele formații și-au câștigat luptele – Slavia 3-0 cu Beer Sheva și Leverkusen 3-2 la Nice - și au pus astfel nouă puncte între și urmăritore.

Slavia și-a revenit după ratarea Ligii

Campioana Cehiei nu a fost prea fericită cu “retrogradarea” în a doua competiție a Europei, pentru că planul era să joace în grupele Ligii Campionilor. Acel blackout din ultimele 30 de minute cu Midtjylland, când danezii au întors de la 1-0 pentru cehi la 4-1 în favoarea lor, i-a bântuit o perioadă pe Stanciu și colegii lui. S-a văzut asta și în prima etapă a Ligii Europa, când deplasarea de la Hapoel Beer Sheva a fost tot un dezastru: 1-3.

Slavia și-a revenit însă și a câștigat următoarele patru partide fără emoții, iar primul pas a fost făcut chiar împotriva lui Leverkusen (1-0). Cum Bellarabi s-a hotărât să caute ieșirea din scenă devreme (roșu în minutul 22), trupa din Praga a avut o misiune mult mai ușoară. Stanciu a ratat un penalty în minutul 65, dar tot el a centrat decisiv în minutul 80 pentru singurul gol al partidei, marcat de nigerianul Olayinka.

Ulterior, alb-roșii au câștigat atât dubla cu Nice (3-2 acasă și 3-1 în deplasare), dar și revanșa cu Beer Sheva, de săptămâna trecută (3-0). În plus, în weekend Slavia a învins categoric marea rivală Sparta (3-0) și au dus la opt numărul partidelor fără înfrângere (șapte sunt victorii)

Leverkusen trăiește bine și fără accidentați

La prima vedere, Bayer ar trebui să se resimtă iar performanțele sale să reclame cele câteva absențe importante pe care le are în lot. Lucas Alario (10 goluri în 12 meciuri ale sezonului) e în capul listei, dar acolo mai sunt și Charles Aranguiz, căpitanul echipei, Santiago Arias, accidentat după ce jucase doar o dată în urma transferului de la Atletico Madrid sau Kerem Demiraby.

Interesant este că din cele 16 meciuri pe care le-a disputat în acest sezon, Leverkusen a pierdut doar turul cu Slavia. În rest, are patru victorii în grupele Ligii Europa, după meciuri cu cel puțin cinci goluri marcate (nemții au 17 în total), dar și șase succese și patru egaluri în Bundesliga, unde, neînvinsă fiind, a ajuns pe locul 2.

Joi seara se anunță din nou o reprezentație de neratat pentru iubitorii fotbalului spectacol, pentru că, în nevoie de o victorie pentru a-și asigura primul loc, Bayer se va avânta sigur în atac din primul minut. Și, cum Slavia a arătat că poate să și ia goluri, dar mai ales să dea, GG3+ pare un pronostic destul de sigur.

PUNCTE CHEIE:

  • În ultimele cinci meciuri, Slavia Praga a marcat 16 goluri, deci o medie de 3,2 pe joc. În acest interval, cehii au obținut patru victorii și un egal;
  • În Europa League, echipa lui Stanciu a înscris în fiecare partidă și are un total de 11 reușite, adică o medie de 2,2 pe joc. Golaverajul este 11-6, deci o medie de 3,4 goluri pe meci;
  • Bayer a înscris în șapte din cele mai recente opt meciuri pe care le-a disputat și are un total de 24 de goluri marcate în acest timp, deci o medie de 3 pe joc
  • Opt din ultimele 11 jocuri ale lui Leverkusen s-au terminat cu pariul GG3+ câștigător. Golaverajul nemților în această perioadă e de 33-15, deci o medie de 4,35 goluri pe meci;
  • În afara partidei tur cu Slavia, când au jucat în inferioritate din minutul 22, celelalte patru meciuri ale nemților s-au terminat GG5+! Media de goluri pe meci în EL a gazdelor e 5.