Meniu

Lille – AS Monaco

CONTINUĂ SERIA BUNĂ A OASPEȚILOR DIN DIRECTE?

Lille – AS Monaco este, probabil, meciul acestui weekend în Franța. Gazdele au o serie bună, dar participarea în Europa League le-a pus mereu probleme în acest sezon, în timp ce echipa din Principat are toate șansele să continue traseul invincibil care a trecut – cu o victorie - și prin “gara” PSG.

Startul cursei pentru titlu în Ligue 1 a stabilit deja un pluton fruntaș, de șase echipe, care s-au detașat întrucâtva de celelalte competitoare. Printre acestea se află și Lille, dar și Monaco, două dintre echipele care s-au remarcat în acest sezon.

Lille are cea mai bună apărare

Înainte de începutul etapei, gazdele ocupau locul 2, la doar două lungimi de liderul PSG, dar momentan au fost întrecuți și de Olympique Marseille, care a jucat vineri. Lille a pierdut un singur meci în acest sezon, 2-3 la Brest, în urmă cu trei runde, iar în rest a obținut șase victorii și cinci egaluri.

Chiar dacă are jucători ofensivi precum Burak Yilmaz, care în 11 etape a marcat șase goluri și a pasat decisiv la încă 3 (plus încă două marcate în Europa League), sau Jonathan Bamba (patru reușite și cinci pase decisive în Ligue 1), capitolul la care Lille stă cel mai bine este defensiva. În Ligue 1, gazdele de duminică au cea mai bună apărare, alături de PSG, cu doar opt goluri primite, cu șase meciuri în care n-a primit gol din cele 12 disputate în campionat.

Totuși, un alt aspect interesant este legat de participarea echipei lui Christophe Galtier în Europa League, acolo unde s-a calificat deja în 16-imi după victoria de joi cu Sparta Praga (2-1). Lille a primit gol în campionat de fiecare dată după ce a jucat în competiția Europeană, ea nereușind să câștige niciunul din cele patru meciuri ce au urmat jocurilor continentale.

Monaco, cel mai bun atac, i-a dat trei lui PSG

Și dacă apărarea gazdelor obosește după meciurile din Europa League, AS Monaco ar trebui să fie echipa de care să se teamă cel mai tare din acest punct de vedere. Trupa lui Niko Kovac are actualmente ofensiva cea mai penetrantă din întreg campionatul, depășind chiar și atacul stelar al lui PSG, unde strălucesc jucători precum Neymar, Mbappe sau Di Maria.

Monaco a marcat 23 de goluri în 12 meciuri, iar în ultimele patru etape, când a obținut patru victorii are un total de 12 reușite. Printre victimele seriei recente a monegaștilor se află și campioana PSG, care a condus cu 2-0 la pauză pe terenul rivalei, dar a fost întoarsă de alb-roși, care au învins cu 3-2 grație golurilor lui Kevin Volland (două) și Cesc Fabregas.

Germanul este unul din performerii sezonului pentru Monaco, pentru care a reușit să marcheze de cinci ori și să mai paseze decisiv de trei în cele zece partide jucate. Golgheterul echipei a însă Wissam Bey Yedder, care are șase goluri și două assist-uri în 11 meciuri în Ligue 1.

Lille, care a trebuit joi să alerge mult după victoria izbăvitoare cu Sparta (a marcat golurile calificării după minutul 80), este clar obosită și, cum spuneam, a arătat mereu slăbiciuni după jocurile din Europa League. Monaco are o formă bună și ne așteptăm să o continue și după acest meci, tocmai de aceea ne așteptăm ca oaspeții să nu piardă nici de această dată.

PUNCTE CHEIE:

  • Lille nu a câștigat niciunul din cele patru meciuri pe care le-a disputat după ce a jucat în Europa League. În această perioadă, are trei egaluri și o înfrângere
  • Monaco are trei victorii în precedentele confruntări directe, din care două la zero (golaveraj 9-1 în acest interval)
  • Echipa din principat e neînvinsă în ultimele șapte întâlniri directe din Ligue 1, șase dintre acestea fiind victorii (în acest timp, golaverajul este 20-3
  • Oaspeții au patru victorii la rând în Ligue 1, golaverajul din această perioadă fiind de 12-3