Meniu

Maccabi Tel Aviv – Sivasspor

CONFIRMĂ GAZDELE CALIFICAREA CU O VICTORIE?

Maccabi Tel Aviv este la un pas de calificarea în primăvara europeană după o pauză de șapte ani. Pentru asta, trebuie să nu piardă în fața turcilor de la Sivasspor, care sunt afectați de accidentări, astfel că israelienii au o șansă mare să-și arate superioritatea de pe propriul teren printr-o victorie.

Villarreal nu a avut emoții în grupa I, acolo unde adversare i-au fost modestele Qarabag, Sivasspor și Maccabi Tel Aviv. Dintre acestea, remarcata a fost echipa din capitala Israelului, cea care mai are puțin de alergat pentru a-și valida prezența în faza eliminatorie a Europa League.

Sivas n-a bătut-o decât pe Qarabag

Adversara de joi a israelienilor este Sivasspor, cea care în sezonul trecut a reușit să ocupe locul 4 la finalul sezonului din Super Lig. Anul acesta, lucrurile nu mai merg însă atât de lin pentru turci, care ocupă doar locul 16 după 10 etape.

De șase etape, oaspeții lui Maccabi de joi nu au mai câștigat niciun meci, reușind să mai strângă doar trei puncte. Interesant este că lucrurile merg mai bine pentru Sivas în deplasare, acolo unde a obținut nouă din cele 10 puncte, în timp ce acasă turcii au putut să evite doar o dată înfrângerea.

În rest, în ultimele aproape două luni, singura echipă pe care Sivasspor a învins-o a fost Qarabag. Chiar dacă vorbim de 2-0 acasă și 2-3 în deplasare, adevărul este că ambele meciuri au cam fost în deplasare pentru azeri, care au fost nevoiți să-și dispute primele două meciuri la Istanbul, deci tot în Turcia.

Maccabi, egala lui Villarreal

Ghinionista, dacă se poate spune așa, a fost chiar Maccabi Tel Aviv, singura dintre cele trei adversare ale azerilor care a fost nevoită să-i viziteze la Baku. Asta s-a întâmplat chiar în ultima etapă, atunci când israelienii au scos doar un 1-1, în ciuda faptului că au dominat copios partida.

Maccabi este de altfel și singura echipă care a reușit să-i încurce pe liderii de la Villarreal. În etapa a 4-a, băieții din Tel Aviv au fost capabili să revină de la 0-1 la pauză și să egaleze imediat după reluare. Nu e o întâmplare, pentru că evoluțiile gazdelor de joi sunt mult mai bune acasă, acolo unde a pierdut doar de două ori în 2020!

Chiar dacă îi trebuie doar un egal ca să se califice, faptul că Sivasspor este o echipă inferioară valoric, căreia îi și mai lipsesc câțiva jucători importanți, printre care și golgheterul Kayode (trei goluri în această ediție), o ajută pe Maccabi să fie mare favorită. În aceste condiții, “1 solist” pare un pariu frecventabil.

PUNCTE CHEIE:

  • Maccabi a primit un singur gol în cele mai recente patru meciuri jucate acasă, contra lui Villarreal (1-1). Golaverajul israelienilor în acest interval este 5-1;
  • Sivasspor a pierdut meciul tur, disputat pe teren propriu, cu 1-2;
  • Turcii nu au câștigat decât un singur meci din ultimele cinci deplasări, cu Qarabag, dar și acela a fost disputat la Istanbul din cauza războiului azero-armean;
  • Sivasspor are șase înfrângeri și doar două victorii (ambele cu Qarabag) în precedentele 11 partide disputate;
  • Oaspeții au primit gol în toate cele șase meciuri disputate pe teren străin în cupele europene. În acest interval, golaverajul e 8-19, deci o medie de peste trei goluri încasate pe joc.