Meniu

SPANIA CÂȘTIGĂ MECIUL ȘI GRUPA ÎN FINAL

Cu un loc în play-off-ul Ligii Națiunilor ediția 2022-23 în joc, Portugalia și Spania se pregătesc de luptă în Grupa 2 a Ligii A, marți seara, pe Estadio Municipal.

Oamenii lui Fernando Santos s-au impus cu 4-0 în fața Cehiei în cea mai recentă confruntare, în timp ce omologii lor iberici au pierdut șefia grupei după o înfrângere surprinzătoare cu 2-1 în fața Elveției.


EGALUL LE E SUFICIENT PORTUGHEZILOR

Fără Joao Cancelo? Nicio problemă pentru Portugalia. Jucătorul lui Manchester City a fost nevoit să urmărească meciul de sâmbătă cu Cehia din tribune, dar Diogo Dalot s-a dovedit un înlocuitor de excepție, reușind o dublă în victoria cu 4-0.

Diogo Jota și Bruno Fernandes și-au trecut și ei numele pe foaia marcatorilor, iar echipa lui Santos are acum prima șansă în a ajunge în semifinalele Ligii Națiunilor și, odată cu aceasta, de a câștiga al doilea titlu din trei ediții.

Cu 10 puncte acumulate din 15 posibile, campioana din 2018-19 a uzurpat Spaniei primul loc în clasament cu un meci înainte de final, iar o remiză ar fi suficientă pentru ca Selecao să se califice printre ultimele 4 pretendente.

Incapacitatea Cehiei de a face să se unduiască plasa în partida de sâmbătă a reprezentat a treia deplasare din ultimele 4 ale Portugaliei în Liga Națiunilor în care a păstrat poarta intactă, iar Selecao a primit doar două goluri în tot turneul - cel mai bun record defensiv dintre toate cele 16 echipe din Liga A.

De asemenea, echipa lui Santos primește Spania la cartierul general, după ce a câștigat fiecare dintre ultimele patru meciuri pe teren propriu în toate competițiile și nu a reușit să câștige decât două dintre cele nouă meciuri din Liga Națiunilor disputate până acum în fața propriilor suporteri.

ÎȘI MAI PUN SPANIOLII SPERANȚE ÎN ACEASTĂ DEPLASARE?

O victorie a Spaniei în fața Elveției ar fi menținut-o în fotoliul de lider indiferent de rezultatul partidei dintre Cehia și Portugalia, dar soarta echipei lui Luis Enrique nu mai depinde acum de ea însăși, după înfrângerea surprinzătoare cu 2-1 în fața Rossocrociati din weekend.

Jordi Alba a egalat pentru La Roja după ce Manuel Akanji a deschis scorul în minutul 21, dar Breel Embolo a dat lovitura la scurt timp după ce primul a restabilit egalitatea pentru Spania și a condamnat gazdele la prima înfrângere pe teren propriu din ultimii aproape patru ani.

Enrique - care, în mod controversat, a mers fără un atacant recunoscut, Alvaro Morata încălzind banca de rezerve - nu a tras niciun pumn după meci, susținând că echipa sa a făcut mai multe greșeli pe parcursul celor 90 de minute decât în orice alt meci anterior al Roja pe care l-a condus.

Forțată acum să adopte o abordare de tip "gung-ho" în încercarea de a ajunge în finala Ligii Națiunilor, doar o victorie va fi suficientă pentru vicecampionii de anul trecut la Braga, dar golul egalizator al lui Alba de sâmbătă a marcat cel puțin al 19-lea meci consecutiv în care Spania a găsit poarta.

Echipa lui Enrique a fost nevoită să se mulțumească cu o remiză 1-1 cu Portugalia în prima zi de meci, Ricardo Horta venind cu o replică târzie la deschiderea scorului de către Morata, iar acel rezultat a marcat al patrulea impas consecutiv între cele două națiuni iberice - un astfel de rezultat ar avantaja Selecao mai mult decât vizitatorii aici.

Remiza este rezultatul pe care mizăm și în această partidă, mai ales că avem o cotă de aproape 3.50.

PUNCTE CHEIE:

  • Cele două reprezentative s-au tot întâlnit în ultimii 4 ani (de 4 ori mai exact) și fiecare meci s-a terminat la egalitate;
  • Și în finala Euro 2020 cele două au terminat timpul regulamentar cu o remiză albă, înregistrând alte două astfel de rezultate în ultimii doi ani;
  • Și la Euro 2020(1) Spania a fost o adevărată expertă a remizelor, terminând nedecis (în timpul regulamentar) 5 din cele 6 partide disputate.