Meniu

27 Februarie. Derby-ul Portugaliei se termină fără gol marcat.

PRODUC PORTO ȘI SPORTING UN NOU MECI CU GOLURI?

Sporting Lisabona este liderul cumva surprinzător din Portugalia, iar echipa ‘leilor’ nu a lăsat în niciun moment piciorul de pe accelerație. FC Porto este la 10 puncte în spatele rivalei și își joacă ultima șansă în confruntarea de pe Dragao, motiv pentru care ne așteptăm la un meci deschis, provocator de spectacol.

În ultimii mulți ani, campionatul din Portugalia a fost disputat între Benfica și FC Porto. De altfel, ultimul titlu pe care Sporting l-a câștigat a venit tocmai în 2002, iar de atunci cele două mari rivale au câștigat 11 (Porto), respectiv 7 titluri (Benfica).

Sporting are un traseu aproape perfect

Nu doar faptul că este lider neîntrerupt începând cu etapa a 6-a surprinde, dar invincibilitatea și forța arătată în mai toate partidele jucate în campionat sunt de-a dreptul impresionante. Până acum, formația antrenată de Ruben Amorim a făcut doar 3 egaluri în cele 20 de etape scurse din Liga NOS, restul fiind victorii. Una dintre remize a venit în meciul tur de la Lisabona, atunci când cele două formații au remizat 2-2 după un meci spectaculos. Sporting a deschis scorul, Porto a revenit chiar înainte de pauză și a preluat conducerea, pentru ca un gol marcat de Luciano Vietto în minutul 87 să contribuie la traseul fără eșec al echipei sale.

Cele două s-au mai întâlnit o dată de atunci, în semifinalele Cupei Ligii, meci câștigat de Sporting cu 2-1. În ciuda scorului, ambele combatante au reușit să se neutralizeze una pe cealaltă până pe final, până când golul lui Moussa Marega a provocat ruperea de ritm care era necesară. Pe final, Sporting a revenit, iar cele două goluri marcate de Cabral în minutele 86 și 90+4 au adus calificarea gazdelor.

Porto n-a mai pierdut din octombrie

În acest moment, FC Porto se află pe locul 2, la 10 puncte în spatele lui Sporting și la unul singur în fața celor de la Braga. Rivala Benfica e abia pe 4, la 5 puncte în spatele ‘dragonilor’ lui Sergio Conceicao. Campioana a suferit doar două înfrângeri în acest sezon, ambele în primele etape, 2-3 cu Maritimo și 2-3 la Pacos de Ferreira, iar de atunci au mers aproape ca pe ață.

Totuși, după un traseu de 10 meciuri în care singurul pas greșit a fost acel 1-1 cu Benfica, au venit câteva rezultate modeste. Luna februarie a venit cu alte 3 remize înregistrate în meciurile cu Belenenses (0-0), Braga (2-2) și Boavista (2-2), astfel că diferența față de Sporting a crescut iar.

Porto a arătat însă în victoria cu Juventus din Liga Campionilor (2-1) că nu poate fi scoasă din calcule, astfel că o victorie cu Sporting ar dinamiza cu siguranță situația. Totuși, atacul liderului a performat la standarde înalte în actualul sezon, astfel că un meci cu goluri de ambele părți pare extrem de probabil. Cota, 1.95, pare de neratat în aceste condiții.

PUNCTE CHEIE:

  • Ultimele 5 meciuri jucate de Porto au venit cu goluri de ambele părți. 4 dintre acestea s-au încadrat în pariul GG3+;
  • 3 din precedentele 4 apariții ale gazdelor pe propria arenă s-au terminat cu ambele formații printre marcatoare;
  • Toate cele 6 jocuri pe care campioana Portugaliei le-a jucat în acest campionat contra echipelor din Top 6 au intrat în zona pariului GG, 5 dintre ele fiind chiar 3+;
  • Sporting a marcat în toate meciurile din acest sezon de campionat și are 42 de reușite în cele 20 de partide jucate;
  • 6 din ultimele 7 confruntări directe s-au sfârșit cu ambele combatante pe tabela de marcaj.