Meniu

PRIMUL TRANSFER AL VERII LA DINAMO

Dinamo a anunțat, OFICIAL, primul transfer al acestei veri: atacantul Hakim Abdallah, jucător fără echipe de primă clasă în CV, dar cu 10 prezențe în tricoul Madagascarului.

Desigur, la echipă s-au întors Ricardo Grigore (de la Petrolul) și Geani Crețu (FC Argeș), dar acum vorbim despre primul nume nou din lotul câinilor.

DINAMO ÎNCĂ ARE INTERDICȚIE LA TRANSFERURI

Notabil la acest transfer este că Dinamo l-a anunțat deși interdicția din partea FIFA de a perfecta noi transferuri este încă valabilă. Câinii roșii speră că aceasta va ri ridicată de la 1 iulie, după ce Dinamo a înregistrat restanțe financiare către mai mulți jucători.

Acționarii din Ștefan cel Mare se bazează pe faptul că aceste datorii sunt acumulate înainte de intrarea clubului în insolvență, ceea ce ar însemna că trebuie să se ajungă cu ele la masa credală.


CINE ESTE HAKIM ABDALLAH?

Născut în urmă cu 25 de ani în teritoriul francez Reunion, Hakim Abdallah este un reprezentant al naționalei Madagascarului, pentru care a debutat la 11 octombrie 2020, într-un amical pierdut cu 1-2 în fața Burkinei Faso.

Hakim Abdallah a jucat în naționala Madagascarului

UNDE A JUCAT HAKIM ABDALLAH?

Format practic la echipa lui Brest, Hakim și-a făcut debutul profesionist la echipa secundă a lui Brest (care joacă în echivalentul francez al ligii a 5-a) în 2015, de unde a reușit însă un transfer la Stoke City. Nu a avut nici o apariție pe teren pentru formația britanică și a fost rând pe rând împrumutat la echipe necunoscute.

A revenit în Franța în 2018 la echipa secundă a lui Nantes (liga a patra franceză), pentru care a izbutit un singur gol în două sezoane.

A urmat un transfer în Luxemburg, unde Abdallah a simțit din nou bucuria golului, reușind de data aceasta 23 de goluri într-o singură stagiune.

De acolo, a ajuns în liga secundă Belgiană, mai întâi la Lierse, apoi la Virton, cu care a retrogradat în liga a treia, după un nou sezon modest (doar 5 goluri în 30 de apariții).

Se pare că salvarea sa se numește însă Dinamo, echipă cu care are acum șansa să evolueze pe prima scenă a fotbalului românesc.

Hakim Abdallah este primul transfer al lui Dinamo din aceasta vara


MECIURI INTERNAȚIONALE

Hakim a debutat la reprezentativile U16, respectiv U19 ale Franței, la care însă nu a reușit să se impună. Din 2020, joacă pentru naționala Madagascarului, formație pentru care a marcat un gol în preliminariile pentru Campionatul Mondinal (se întâmpla în noiembrie 2021, contra Tanzaniei, o remiză 1-1).

După preliminariile din 2021, și-a pierdut locul în reprezentativa țării mamei sale și a lipsit de la următoarele 8 reprezentații.

A fost readus în lot o dată cu startul calificărilor pentru Cupa Africii, unde a fost titular la un singur meci din cele 3 jucate până acum (duble înfrângeri cu 0-2 și 0-3 contra Republicii Central Africane și o remiză albă contra Ghanei), fără nici o realizare notabilă însă.

Este doar unul dintre cei 6 jucători malgași care au cotă de piață.

COTĂ DE PIAȚĂ HAKIM ABDALLAH

Conform Transfermarkt, noua achiziție a câinilor este în top 10 cei mai valoroși jucători din lotul pregătit de Ovidiu Burcă, cu o valoare de 200.000 de euro. Spre comparație, Ghezali, considerat cel mai valoros dinamovist, este cotat la 350.000 de euro.