Meniu

Rapid Viena – Molde

APAR GOLURILE ÎN ACEST DUEL DECISIV PENTRU CALIFICARE?

Rapid Viena are șansa în mâinile ei în ultima etapă a grupelor Europa League și joacă participarea în 16-imi pe teren propriu. Adversară îi este campioana Norvegiei, Molde, care joacă extrem de deschis de obicei. Se repetă seceta din tur sau caracterul decisiv al întâlnirii va provoca ploaia de goluri?

În mod normal, un duel între două echipe precum Rapid Viena și Molde ar trebui să fie o alegere clară pentru pariorii de 3+. Ambele joacă ofensiv, iar defensivele sunt destul de fragile, astfel că această direcție, cea a golurilor, ar fi logică. Însă partida din tur, când s-a terminat 1-0 pentru nordici, dă emoții multora, însă minunile nu prea se întâmplă de două ori la rând.

Ambele au golaveraj negativ

Într-o grupă cu Arsenal, care și-a regăsit vocația de echipă care marchează pe bandă rulantă tocmai în Europa, Rapid și Molde au ieșit destul de tumefiate la capitolul golaveraj. Vienezii au 9-11, în timp ce norvegienii abia un 7-9, ceea ce le duce pe ambele la –2. Așa se face că am putea avea, în mod rarisim, o calificată cu golaveraj negativ.

Cealaltă parteneră de grupă, Dundalk, campioana Irlandei, nu a putut să facă față concurenței și a împărțit cu generozitate toate cele 15 puncte pe care le-a avut la dispoziție până acum. Interesant este că în această grupă, șapte din cele zece meciuri deja jucate s-au terminat GG3+, două din celelalte au fost 3+ (adică victorii la zero ale lui Arsenal, 3-0 cu Molde și 3-0 cu Dundalk) și cea de-a zecea este partida tur a celor două echipe de față.

O trecere în revistă a rezultatelor pe care cele două le înregistrează în campionat fac și mai plauzibil pariul GG3+. Ultimele șase jocuri din Bundesliga ale rapidiștilor din Viena s-au terminat cu ambele echipe printre marcatoare, iar patru dintre acestea au fost și 3+. Norvegienii au și ei opt jocuri la rând în campionat cu minimum trei goluri înscrise, șapte din ele fiind și GG!

Astfel, e greu de crezut că mai ales dacă avem în vedere caracterul decisiv al meciului și obligativitatea lui Rapid de a ataca, e greu să ne ținem departe de acest GG3+.

PUNCTE CHEIE:

  • Rapid Viena a realizat GG-ul în precedentele opt jocuri, din care șase au fost și 3+;
  • Cele mai recente cinci meciuri pe care austriecii le-au disputat acasă s-au terminat cu ambele echipe pe tabelă. Trei dintre ele au fost și GG3+;
  • Gazdele au marcat în ultimele zece întâlniri de pe teren propriu și au un total de 27 de reușite în acest interval, deci o medie de 2,7 pe meci;
  • Precedentele trei meciuri ale lui Molde s-au terminat GG3+, la fel ca șase din ultimele opt (toate din acest interval au fost 3+, iar golaverajul este de 17-13, deci o medie de 3,7 pe joc);
  • Ultimele cinci partide disputate de norvegieni în deplasare s-au terminat 3+, iar patru dintre acestea au fost și GG.