Meniu

Real Madrid – Gladbach

ASIGURĂ NEMȚII ARTIFICIILE ȘI ÎN SPANIA?

Real Madrid tremură pentru calificare și are nevoie de cel puțin un egal contra Borussiei Monchengladbach pentru a fi sigură de locul în optimile de finală ale Ligii. Nemții își vor asigura calificarea cu un egal, motiv pentru care ne așteptăm la un meci spectaculos, cu goluri.

Grupa B din această ediție a Ligii Campionilor are una dintre cele mai ciudate desfășurări văzute în ultimii ani ai competiției. Real Madrid și Inter Milano, favoritele de la startul acestui sezon, se pot vedea eliminate dacă nu reușesc să câștige meciurile din etapa a 6-a, în timp ce nemții de la Monchengladbach se pot califica și în cazul unei înfrângeri.

Zidane tremură pentru postul său

Cine s-ar fi așteptat în urmă cu două luni că Real Madrid nu va lua niciun punct din dubla cu Shakhtar Donetsk? Probabil nimeni din afara Ucrainei, dar fix acest lucru s-a întâmplat. Campioana vecinilor de la nord au câștigat în prima etapă la Madrid (3-2), iar apoi au învins și în runda a cincea, când au jucat “acasă”, la Kiev (2-0).

Înaintea ultimei runde, echipa lui Zidane a rămas astfel cu cele șapte puncte obținute din meciurile cu Inter (3-2 la Madrid și 2-0 la Milano) și partida tur cu Monchengladbach (2-2). Antrenorul francez e în corzi, iar o eventuală ratare a calificării ar putea însemna sfârșitul celei de-a doua aventuri a sa pe banca Realului, asta pentru că nici în campionat nu o duce prea bine. Chiar dacă a învins la Sevilla în ultima etapă (1-0), campioana a pierdut puncte importante cu Alaves (1-2), Cadiz (0-1) și Valencia (1-4), primele două înfrângeri fiind înregistrate chiar pe propriul teren.

Gladbach, egala Barcelonei și a lui Bayern

Cea mai mare surpriză a competiției de până acum e, probabil, Borussia Monchengladbach, care deși poate pierde calificarea chiar în ultima etapă, a impresionat grație forței ofensive de care a dat dovadă. Nemții nu au marcat în niciun meci mai puțin de două goluri și au până acum 16 reușite în cinci meciuri, un bilanț pe care doar Bayern sau Barcelona îl mai au în actuala ediție.

Alassane Plea este, cu siguranță, performerul numărul 1 din trupa lui Marco Rose, francezul reușind să marcheze cinci goluri și să paseze decisiv la încă patru. Colegul său din atac, Marcus Thuram, a strâns și el două goluri și patru assisturi, colaborarea între cei doi francezi fiind esențială pentru performanțele nemților.

Aceștia au distrus în dublă manșă pe Shakhtar (6-0 în Ucraina și 4-0 acasă), dar nu au reușit să scoată decât un punct din meciurile cu Inter Milano (2-2 în Italia și 2-3 la returul din Germania). Calculele calificării sunt simple pentru nemți: dacă înving, își asigură locul 1 în grupă, iar un egal le garantează calificarea. În cazul unei înfrângeri, ar avea nevoie ca Inter să nu bată pentru a se duce mai departe în optimi.

Este destul de clar că niciuna dintre cele două echipe care se întâlnesc miercuri seara la Madrid nu vor juca la acel 0-0 care le poate trimite în optimi braț la braț, tocmai de aceea ne așteptăm la un meci pe contre. Iar asta nu înseamnă decât goluri, multe goluri, motiv pentru care gândul ne duce către un GG3+.

PUNCTE CHEIE:

  • Real Madrid a terminat ultimele patru partide cu pariul GG3+ câștigător (golaveraj 10-8 în perioada asta, deci o medie de 4,5 goluri pe meci)
  • Campioana Spaniei a încasat nouă goluri în această ediție a Ligii Campionilor, cel puțin două pe meci în afara deplasării de la Milano
  • În meciul tur, scorul a fost 2-2, madrlienii reușind să egaleze cu două goluri înscrise în ultimele cinci minute
  • Toate cele opt deplasări din acest sezon ale lui Monchengladbach s-au terminat cu minimum trei goluri marcate, cinci dintre ele fiind GG3+ (golaveraj 31-14 și o medie de 5,6 goluri pe joc)
  • Gladbach are un golaveraj de 16-7 în această ediție a Ligii, deci o medie de 4,6 goluri pe meci. Doar Sahkhtar nu a marcat contra nemților, care au primit minimum două goluri în fiecare joc