Meniu

Salzburg – Atletico M.

OBȚIN SPANIOLII O VICTORIE PENTRU LINIȘTEA INTERIOARĂ?

Atletico Madrid a ajuns să sufere până în ultima etapă pentru calificare într-o grupă cu Lokomotiv Moscova sau Salzburg. Austriecii trebuie să câștige pentru a arunca trupa lui Simeone în Europa League, dar forma ibericilor este foarte bună, așa că miza e pe o victorie a lor.

Dublă finalistă a competiției în 2014 și 2016, Atletico trăiește periculos după o serie de egaluri surprinzătoare. Miercuri seară, madrilenii au nevoie de cel puțin un egal împotriva celor de la Salzburg, dar austriecii au o echipă extrem de arțăgoasă.

Salzburg produce jucători pe bandă rulantă

Erling Haaland nu mai este un necunoscut pentru cei mai mulți dintre jucători, dar în urmă cu aproximativ 18 luni în urmă, pe norvegian îl știau doar cei din jurul campioanei Austriei. La fel s-a întâmplat și cu Sadio Mane, dar și cu alți jucători produși de clubul din Salzburg.

Următorul produs pe linia de export este Dominic Szoboslai, un mijlocaș ofensi de 20 de ani cotat de Transfermarkt la 25 de milioane de euro. Autor a opt goluri și nouă pase decisive în 18 jocuri, maghiarul este dorit insistent, din câte se pare, de Real Madrid, Bayern Munchen și Arsenal și se pare că nu va mai sta mult la Salzburg.

Szoboszlai are timp până atunci să mai bifeze o performanță cu echipa sa, anume calificarea în optimile Ligii Campionilor. Austriecii au patru puncte din cinci meciuri și au nevoie neapărată de succes contra lui Atletico. Până acum, campioana din Bundesliga de la Viena a reușit să performeze conform așteptărilor doar împotriva celor de la Lokomotiv Moscova (2-2 în tur și 3-1 în Rusia). În rest, înfrângeri pe linie cu Atletico Madrid (2-3) și Bayern Munchen (2-6 acasă și 1-3 în Germania).

Atletico a schimbat iar sistemul

Diego Simeone pregătește surprize pentru adversare, mai ales că sezonul e abia în prima lui jumătate și mai e mult de jucat. După ce a început cu clasicul 4-4-2, care l-a consacrat în calitatea sa de antrenor al lui Atletico, “El Cholo” a trecut în ultima lună la un 3-5-2 mult mai mobil și ofensiv. Așa a bătut-o pe Barcelona (1-0) și la fel s-a întâmplat și cu Valencia (1-0), dar revenirea mai multor jucători de bază a schimbat din nou planurile.

Sâmbătă, cu Valladolid, Atletico a prezentat o altă partitură, 3-4-3, cu Suarez vârf împins, ajutat de pe benzi de Lemar și Correa. Victoria cu Valladolid (2-0) a fost un prilej bun pentru a le oferi mai multor jucători de bază un moment de respiro. Printre ei și Koke, Joao Felix sau Llorente.

Ne așteptăm astfel să vedem în Atletico o echipă proaspătă și pusă pe treabă, adică pe victorie, mai ales că revenirile lui Herrera, Suarez sau Torreira inspiră și moralul coechipierilor săi. Din acest motiv, un pronostic “2 solist” nu e niciodată de neglijat, mai ales dacă studiem cotele dinainte.

PUNCTE CHEIE:

  • Atletico are șase victorii la rând în La Liga, dar în Champions League au învins-o doar pe Salzburg
  • Echipa din Madrid s-a calificat în optimile Ligii de șapte ori din opt încercări în mandatul lui Diego Simeone. Singura dată când nu a făcut-o, adversare i-au fost Chelsea și Roma
  • Din septembrie 2014, de când a debutat la Atletico în Ligă, niciun alt portar nu are mai multe meciuri fără gol primit decât Jan Oblak (27, la fel ca Ter Stegen)
  • Salzburg are patru înfrângeri în precedentele șapte meciuri oficiale (golaverajul în această perioadă este de 16-17)
  • Austriecii au primit gol în ultimele 17 meciuri disputate, din care au pierdut opt