Meniu

Sampdoria – AC Milan

CONTINUĂ “DIAVOLII” VICTORIILE SPECTACOL ÎN SERIE A?

Liderul din Serie A, AC Milan, se deplasează duminică la Genova pentru un meci cu Sampdoria, una din enigmele acestui sezon. Oaspeții sunt în formă, chiar și fără liderul Zlatan Ibrahimovic, și sunt, cu siguranță, echipa favorită. Doria, însă, are șanse mari să dea gol și e de văzut cum vor răspunde “diavolii”.

Nimeni nu s-ar fi așteptat ca Milan să renască din propria cenușă atât de tare, dar iată că minunile se întâmplă. Lider al campionatului acum după ce în sezonul trecut a fost nevoie de un puternic forcing de final pentru a prinde cupele europene, rossoneri încep să-și recâștige statutul de certitudine.

Zlatan lipsește în continuare

Din câte se pare, e nevoie de spiritul lui Zlatan, nu neapărat de prezența lui pe teren, deoarece colegii suedezului se descurcă și în absența lui. Vârful de 39 de ani a marcat zece goluri în doar șase etape de Serie A și este golgheterul campionatului momentan, dar va lipsi deja de la al patrulea meci consecutiv din cauza unei accidentări la genunchi suferite în victoria cu Napoli (3-1), când înscris de două ori. Singurele echipe care au rămas cu doar un gol luat de la Zlatan în actualul sezon sunt Udinese (2-1) și Verona (2-2), pentru că, în rest, fiecare a luat câte două, adică Roma (3-3), Inter (2-1) și Bologna (2-0).

Pentru partida de la Genova, Stefano Pioli nu se va putea baza pe suedez, dar nici pe Rafael Leao și Musacchio. Astel, primul “11” al lui Milan ar urma să arate în felul următor: Donnarumma – Calabria, Gabbia, Romagnoli, Theo Hernandez - Kessie, Tonali - Saelemaekers, Brahim Diaz, Calhanoglu - Rebic.

Sampdoria a uitat să câștige

Milan are nevoie de o victorie duminică seara după ce rivalele Juventus și Inter Milano au câștigat sâmbătă și s-au apropiat la două, respectiv trei puncte de lider. Și, la cum se prezintă în ultimele săptămâni echipa gazdă, “diavolii” au șanse serioase să obțină cele trei puncte.

Sampdoria a început abrupt, cu un 0-3 pe terenul campioanei Juventus, care a precedat o altă înfrângere, 2-3 cu Benevento. De aici, echipa lui Claudio Ranieri a strâns trei victorii la rând - 2-1 la Fiorentina, 3-0 acasă cu Lazio și 3-1 la Atalanta – care au dus-o departe în clasament, dar ar fi trebuit să-i și folosească pentru moral, ținând cont de stofa adversarilor.

Însă aceste aspecte sunt speculate doar de o parte dintre noi, pentru că se pare că pe dorieni nu i-a sensibilizat. Ulterior, Sampdoria a pierdut trei din următoarele cinci meciuri, cu Cagliari (0-2), Bologna (1-2) și cu Genoa în Cupa României (1-3). Același lucru ne așteptăm și în partida cu Milan, adică o victorie a oaspeților, dar este posibil ca aceasta să vină și după un meci în care gazdele conduc.

PUNCTE CHEIE:

  • AC Milan are patru victorii din tot atâtea meciuri în deplasările din Serie A, timp în care a strâns un golaveraj de 9-3
  • Sampdoria are o singură victorie și două înfrângeri în cele patru jocuri disputate pe propriul teren (golaveraj 7-6 și GG în toate meciurile exceptând victoria)
  • Șase meciuri din cele nouă disputate de Sampdoria s-au terminat GG. Doria are un golaveraj de 14-15 deci o medie de 3,2 goluri pe meci
  • Milan a câștigat trei din ultimele cinci confruntări directe din Serie A și a pierdut doar una
  • 11 din ultimele 14 deplasări ale lui Milan s-au terminat GG
  • Sampdoria a marcat în ultimele 12 apariții pe propriul teren din campionat
  • Gazdele au cinci meciuri fără victoria consecutive, din care trei sunt înfrângeri (golaverajul în această perioadă e 10-5