Meniu

SARE UNITED ȘI PESTE LEEDS ȘI O EGALEAZĂ PE CITY?

Miercuri, 8 februarie, de la ora 22:00, Premier League programează o restanță din etapa a 8-a: duelul dintre Manchester United și Leeds. Diavolii Roșii au obținut o nouă victorie în weekend, venind acum la doar 3 puncte de Manchester City și la 8 de liderul Arsenal, în timp ce Leeds a suferit o nouă înfrângere și rămâne în zona fierbinte a clasamentului.

FORMĂ MANCHESTER UNITED

Victoria din weekend, 2-1 contra lui Crystal Palace, a fost al patrulea succes consecutiv pentru United, care pare să-și fi revenit ușor peste înfrângerea survenită în finalul meciului cu Arsenal (2-3). Diavolii Roșii au ajuns astfel la 13 victorii în ultimele 15 meciuri oficiale, o performanță pe care nici cei mai încrezători fani nu ar fi visat-o la startul sezonului.

Deși Casemiro și-a lăsat echipa în inferioritate în ultimele 20 de minute după un gest lipsit de control, Rashford & co au făcut față presiunii oaspeților și au păstrat toate cele 3 puncte în contul gazdelor. A fost un nou exemplu de bună gestionare a situației, așa cum s-a întâmplat în derby-ul câștigat contra lui Manchester City în care Cetățenii conduceau cu 1-0 în minutul 78.

Casemiro eliminat după o mână în gât în meciul cu Palace

Dacă ne uităm la jocul de pe teren propriu, lucrurile sunt și mai interesante - elevii lui ten Hag au 13 victorii consecutive și o singură partidă în care nu au reușit să puncteze de cel puțin două ori.

În meciurile cu ultimele clasate Diavolii Roșii nu au avut ezitări și au câștigat toate cele 7 meciuri jucate până acum contra ultimelor 8 clasate. Mai mult, au încasat un singur gol, rezolvând problemele defensive care i-au pus mari probleme în startul sezonului.

Forma lui Manchester United inaintea meciului cu Leeds


ABSENȚE MANCHESTER UNITED

Casemiro urmează să ispășească prima din cele 3 etape de suspendare primite în urma cartonașului roșu din meciul cu Palace, iar Marcel Sabitzer e în prim plan să intre titular. Venit sub formă de împrumut de la Bayern, austriacul a intrat în ultimele 10 minute ale meciului cu Palace.

Chiar dacă acuzațiile de viol împotriva lui Mason Greenwood au fost retrase, la club continuă o investigație iar vârful de 21 de ani nu va fi luat în calcul nici pentru această partidă.

FORMĂ LEEDS

Pentru Leeds au continuat problemele în campionat și au pierdut și pe terenul lui Nottingham, ajungând la o serie de 4 remize și 3 înfrângeri în ultimele 7 meciuri de Premier League. Problemele cele mai mari sunt în meciurile de deplasare, unde Leeds a adunat doar 5 puncte din cele 10 deplasări efectuate până acum (singura victorie a venit pe terenul lui Liverpool, o echipă care continuă să practice cel mai slab fotbal al său din ultimele sezoane).

Leeds este tot mai aproape de retrogradare

Înfrângerea de la Nottingham, coraborată cu victoria surpriză a lui Everton contra lui Arsenal, o lasă pe Leeds pe prima poziție care asigură salvarea, dar la egalitate de puncte cu Everton și cun un avans minim față de Bournemouth și Southampton. În meciul de la Nottingham Leeds s-a văzut condusă rapid și, deși a reușit să își creeze destule ocazii de gol, nu a putut trece de noul transfer al gazdelor, Keylor Navas.

Nici meciurile contra formațiilor de top nu sunt prilej de sărbătoare pentru elevii lui Marsch, care au strâns doar două puncte din cele 8 meciuri cu formații de top 8.

Rezultate Leeds contra formațiilor de top in Premier League

PONTURI MANCHESTER UNITED - LEEDS

Forma incredibilă de pe teren propriu a lui United și jocul modest a lui Leeds ne fac ca prima opțiune de pariu să fie victoria gazdelor, la o cotă de 1,50.

Ținând cont de felul în care s-au desfășurat duelurile directe recente nici pariul pentru o victorie a lui United la minim două goluri diferență (H1-1.5) pentru o cotă de 2,30 nu este deloc de ignorat.

Cum la Leeds situația este tot mai tensionată, nu ar fi deloc surprinzător să vedem mai multe cartonașe în tabăra oaspeților, pariu pentru care avem o cotă de 1,80.

PUNCTE CHEIE MANCHESTER UNITED - LEEDS

  • Leeds a fost demolată la ultimele două vizite pe Old Trafford: 1-5 și 2-6;
  • Manchester United a câștigat ultimele 13 meciuri oficiale jucate acasă;
  • Până acum, Diavolii Roșii s-au impus în toate cele 7 meciuri de campionat contra ultimelor 8 clasate;
  • Leeds a obținut un singur punct în cele 5 meciuri contra primelor 6 clasate;
  • Cu doar 5 puncte adunate în 10 deplasări, Leeds este, alături de Bournemouth, cea mai slabă echipă din Premier League pe teren străin.