Meniu

Schalke – Leverkusen

E SCHALKE CONDAMNATĂ LA UN NOU EȘEC?

2020 este cel mai prost an din ultimii 30 ai lui Schalke, iar realitatea actuală ne împinde să credem că va și continua, cel puțin duminică. Echipa din Gelsenkirchen primește vizita unui Bayer Leverkusen în mare poftă, iar jocul deschis al oaspeților poate să ne ofere pe tavă o cotă excelentă.

Semifinalistă a Ligii Campionilor în 2011 și de cinci ori clasată pe locul 2 în ultimii 20 de ani, Schalke 04 traversează o perioadă critică. Nu doar rezultatele nu se leagă, ci și jocul echipei scârțâie, iar scandalurile din echipă și accidentările l-au lăsat pe antrenorul Manuel Baum la antrenament doar cu titularii și rezervele de la următorul joc.

Mai au o lună și fac anul de post la victorii

Pentru Schalke, nu doar acest sezon e dezastruos, ci întreg 2020-le, asta pentru că au trecut 26 de meciuri de la ultima victorie a albaștrilor în campionat. În actuala stagiune, singurele care s-au împiedicat de gazde au fost Stuttgart (1-1), Mainz (2-2) și Union Berlin (1-1). În rest, au apărut și dezastre precum acel 0-8 cu Bayern Munchen din prima etapă sau umilințe mai discrete, dar la fel de dureroase, ca 0-4 cu Leipzig, 0-3 cu Dortmund sau 1-4 cu Monchengladbach.

Pentru partida de duminică, trupei din Gelsenkirchen îi vor lipți o sumedenie de jucători. Ibisevic, Bentaleb și Harit au fost suspendați pe motive de indisciplină, Kutucu are coronavirus, în timp ce Fahrmann, Kabac, Matondo, Oczipka, Paciencia, Ronnow și Sane sunt accidentați. În total, 11 jucători din cei cu care Schalke a început sezonul.

Leverkusen învinge și fără golgheter

Probleme medicale au cam afectat pe toată lumea în această perioadă încărcată, iar Leverkusen chiar are de ce să se plângă, dat fiindcă participă și în Europa League. Calificată după doar cinci meciuri, echipa “aspirinelor” merge șnur și în campionat.

Până acum din nouă meciuri Bayer nu are nicio înfrângere și a făcut doar patru egaluri: 0-0 cu Hertha și Wolfsburg și 1-1 cu Leipzig și Stuttgart. Dintre cele cinci victorii, poate cea mai importantăe acel 4-3 în fața Borussiei Monchengladbach, dar și cea de pe terenul lui Freiburg (4-2).

Este adevărat că în deplasarea de la Schalke, oaspeților le vor lipsi unii jucători importanți. Vorbim aici de Lucras Alario (șapte goluri în șapte meciuri în campionat și două reușite în patru apariții în Europa League), dar și de Aranguiz, Arias, Bender, Demiraby, Jedvaj, Palacios sau Paulinho.

Totuși, chiar și cu aceste lipsuri, ofensiva lui Peter Bosz are de unde să comenseze, lucru arătat și în ultimele meciuri. Tocmai de aceea, ne așteptăm ca Leverkusen să preia controlul partidei destul de rapid, dar dat fiindcă defensiva lui Bayer nu a arătat un nivel foarte ridicat, e foarte probabil ca Leverkusen să ia și gol. Pronosticul “2 pauză, 2 final și GG” este, într-adevăr, riscant, dar are șanse serioase să fie bifat, iar cota e una colosală.

PUNCTE CHEIE:

  • Bayer are patru victorii consecutive în meciurile oficiale disputate pe teren străin, toate terminându-se GG3+ (golaverajul în acest interval este 13-7)
  • Oaspeții sunt neînvinși în acest sezon de Bundesliga, iar în ultimele șase runde au cinci victorii și un egal (șase din cele nouă meciuri ale lor s-au terminat GG)
  • Schalke nu are nicio victorie încă în actuala stagiune, în care a strâns trei remize și șase eșecuri (golaveraj 6-28)
  • Gazdele au înscris în cinci din cele nouă runde pe care le-au disputat din actualul campionat și în trei din cele patru programate pe propriul teren
  • Schalke nu a mai câștigat în Bundesliga din ianuarie și are o serie de 25 de meciuri fără victorie, din care 16 sunt înfrângeri
  • Ultimele patru confruntări directe s-au terminat cel puțin GG, iar Schalke nu a câștigat niciuna dintre acestea
  • Leverkusen nu a mai pierdut în fața lui Schalke în deplasare din 2013. De atunci, a strâns patru victorii și două egaluri (golaveraj 9-5 în perioada cu pricina)