Meniu

SE SIMTE MIROS EUROPEAN?

Norocoasă la tragerea la sorți, România a aterizat în grupa I, alături de Elveția (principala favorită a grupei), Israel (principala amenințare la locul secund) și modestele Kosovo, Belarus și Andorra. Norocul nu i-a părăsit pe Tricolori nici prin prisma desfășurării meciurilor.

Egalul din Elveția a fost un adevărat miracol, în condițiile în care gazdele au dominat autoritar jocul și au condus cu 2-0. Și jocul rezultatelor a fost în favoarea noastră - înfrângerea Kosovoului în Belarus marcând practic anularea șanselor de calificare a reprezentativei pe care România nu o recunoaște ca stat suveran.

Sâmbătă, de la 21:45, naționala condusă de Edi Iordănescu va primi vizita Israelului pe Arena Națională. Un succes, care nu este deloc exclus, ar însemna o apropiere uriașă de calificare, asigurând o diferență de 4 puncte față de următoarea clasată indiferent de rezultatele din celelalte meciuri. Mai mult, dacă Elveția se încurcă în Kosovo, România ar putea chiar urca pe prima poziție a grupei.

Norocul României este că întâlnește o echipă cu o defensivă extrem de fragilă, mai ales atunci când joacă în deplasare. Totuși, e puțin probabil că oaspeții, care au și ei o șansă reală la calificare, vor preda armele așa ușor, astfel că ne așteptăm la goluri.

Ponturi România - Israel

Un pont încă atractiv, deși cota este în scădere, este acela că ambele echipe vor marca. Superbet oferă o cotă de 2.00 pentru acest pariu, deși istoricul meciurilor israelienilor ne spune că sunt șanse mai bune de atât ca această selecție să se adeverească.

Un pariu special oferit de Superbet vine cu o cotă de 1.95 și selecții extrem de plauzibile: România să marcheze măcar o dată, să cadeze cel puțin 3 șuturi pe poarta oaspeților și să obțină măcar 4 cornere.

Dacă ne uităm la cât de fragilă este apărarea oaspeților, putem trage speranțe că tricolorii vor marca de cel puțin două ori, pariu care este recompensat cu o cotă de 2.20.

Nu în ultimul rând, le ținem pumnii alor noștri și mizăm pe victoria lor, la o cotă de 2.00

PUNCTE CHEIE:

  • 11 din ultimele 12 meciuri ale Israelului au adus goluri la ambele porți;
  • Israelienii au primit gol în fiecare din ultimele 19 partide. În 16 dintre aceste au reușit să și marcheze;
  • Islanda are o singură deplasare din ultimele 21 din care s-a întors fără gol primit - din Feroe;
  • Tricolorii au un singur meci din ultimele 8 în care nu au marcat (deplasarea din Kosovo);
  • România a primit gol în fiecare din ultimele 4 partide găzduite, în 3 dintre ele reușind să și marcheze;
  • Pentru ambele echipe cele 3 puncte sunt extrem de importante, astfel că ar trebui să vedem un meci destul de deschis.