Meniu

Sheffield U. - Leicester

NE DUBLEAZĂ “VULPILE” MIZA CU UN SUCCES PE TERENUL CODAȘEI?

Leicester vine după două săptămâni mai grele, în care nu a mai cunoscut gustul victoriei, dar meciurile din deplasare au fost specialitatea ei. Iar duminică, “vulpile” se deplasează pe terenul codașei Sheffield United, meci care pare prilejul perfect pentru o revenire a lui Vardy și a colegilor săi.

Una din reprezentantele Angliei în Europa League, Leicester a avut parte de un traseu perfect sinusoidal în această primă parte a sezonului, iar acum pare din nou în punctul de jos al trasei. Sheffield United, în schimb, a mers în linie dreaptă, dar la nivelul cel mai de jos, iar retrogradarea pare mai aproape de realitate decât de zona viselor urâte.

Cel mai slab atac din primele patru ligi

În sezonul trecut, în calitatea ei de echipă nou-promovată revenită pe prima scenă după 11, United s-a descurcat de minune, mai ales în prima parte a sa. Aflată multă vreme pe un loc de cupe europene, echipa din orașul oțelului a terminat pe poziția a 9-a, asta după ce în ultimele trei runde a suferit tot atâtea înfrângeri, una chiar împotriva adversarei de duminică.

De atunci, gazdele nu și-au mai revenit, iar forma proastă au purtat-o și în actuala stagiune. După 10 etape, United nu a reușit să câștige niciun meci și, în ciuda unor evoluții relativ decente pe alocuri, au câștigat doar un singur punct (1-1 acasă, cu Fulham). Trebuie menționat că din cele nouă eșecuri pe care le are în palmares, șapte au fost la limită, doar Chelsea (1-4 în deplasare) și Wolves (0-2 pe Bramall Lane) se pot lăuda că au bătut-o pe Sheffield la handicap.

Cu cele doar 16 goluri primite, apărarea ultimului loc din Premier League funcționează cât de cât în parametri. Pentru comparație, echipe precum Liverpool, Manchester United, Everton sau Leeds United au încasat mai multe goluri decât trupa lui Chris Wilder. Problema lui United vine în atac, pentru că cele patru reușite (două din penalty) sunt cele mai puține din toate primele patru ligi ale Angliei.

Vardy are în deplasare dublul golurilor lui Sheffield

Leicester, în schimb, are o linie de clasament echilibrată și ocupa locul 4 înainte de această etapă. “Vulpile”, care au șase victorii obținute în acest sezon al Premier League, au avut două perioade mai slabe până acum. Întâi, între sfârșitul lui septembrie și jumătatea lui octombrie au obținut doar o victorie (2-5 pe terenul lui Manchester City) și trei înfrângeri. Iar acum, în precedentele patru jocuri, au făcut doar un egal și au, printre altele, două eșecuri consecutive în campionat (0-3 la Liverpool și 1-2 acasă cu Fulham).

Totuși, Leicester are o formă foarte bună în deplasările din actualul sezon de Premier, cu patru victorii din cinci jocuri. În afara succesului de pe Ettihad, echipa antrenată de Brendan Rodgers a mai câștigat și la Arsenal (0-1), Leeds (4-1) sau West Brom (3-0).

Artizanul principal al acestui traseu este Jamie Vardy, cel care a marcat 10 goluri în toate competițiile pentru Leicester. Interesant este că nouă dintre acestea au fost reușite pe terenuri străine (șapte din opt în Premier League), iar dintre succese au venit grație eforturilor depuse de atacant (trei goluri cu City, unul cu Arsenal și unul în victoria 1-0 cu Wolves).

Leicester, o echipă care a marcat aproape 75% din golurile ei în a doua repriză, pare să fie capabilă să depășească impasul în care se află, mai ales că United pare să aibă profilul victimei perfect. Practic, rămâne la latitudinea lui Jamie Vardy și a colegilor lui să ne valideze pronosticul de “2 solist” pe care îl oferim la acest meci.

PUNCTE CHEIE:

  • Nouă înfrângeri și un egal în zece etape a strâns Sheffield United în acest sezon, fiind ultima în clasament. Golaverajul este de 4-16!
  • Acasă, Sheffield United a marcat un singur gol în cinci meciuri, la egalul 1-1 cu Fulham. Celelalte patru înfrângeri sunt la zero (golaveraj 1-6)
  • Oaspeții n-au câștigat deloc în ultimele patru meciuri (două în Premier League), dar înainte au avut o serie de șase victorii, din care patru fără gol primit
  • “Vulpile” au patru victorii (cu Man. City, Arsenal, Leeds) și o înfrângere (cu Liverpool) în cele cinci deplasări din PL în acest sezon. Golaverajul în acest interval e 13-6
  • Leicester a câștigat ambele întâlniri directe din sezonul trecut, dar și precedentele două meciuri jucate în perioada 2017-2018 în Cupa Ligii și Cupa Angliei (golaveraj 9-2 în acest interval)