Meniu

11 Martie. Rangers și Sparta marchează și ne aduc cota de 1.80.

STANCIU VS. HAGI! CINE VA CÂȘTIGA DUELUL ROMÂNILOR?

Slavia Praga și Glasgow Rangers se vor duela pentru un loc în sferturile de finală ale Ligii Europa într-unul din cele mai echilibrate meciuri din această fază a competiției. Confruntarea de la Praga îi pune față în față pe Nicolae Stanciu și Ianis Hagi, doi dintre cei mai valoroși jucători români ai momentului și responsabilii cu creația în jocurile propriilor echipe.

Rangers tocmai a câștigat în weekend campionatul în Scoția, așa că se poate concentra acum total pe parcursul european. Formația pregătită de Steven Gerrard are un parcurs de excepție în actuala stagiune, dar jocul cu Slavia Praga este unul extrem de dificil, mai ales că cehii se descurcă de minune pe propria arenă.

Leicester e dovada valorii Slaviei

În campionatul intern, Slavia nu prea a avut rival în ultimele sezoane. Viktoria Plzen a fost cea care a încercat să-i facă față până anul acesta, dar în 2020/21 s-a prăbușit, iar Sparta e în reconstrucție și a reușit să împrospăteze rivalitatea istorică în mod relativ în actuala stagiune. Lăsată, practic, într-o cursă cu ea singură, echipa lui Nicolae Stanciu a dominat categoric liga cehească.

Pe plan european, Slavia s-a descurcat excelent de când a ajuns în Europa League, pentru că eliminarea din Liga Campionilor suferită în septembrie în fața lui Midtjylland a fost o mare dezamăgire. Slavia a reușit să ocupe locul 2 într-o grupă cu Bayer Leverkusen, Nice și Hapoel Beer Sheva. Acasă, cehii au obținut victorii pe linie în grupă, în deplasare reușind să mai obțină 4 puncte.

În turul anterior, Slavia a avut o misiune extrem de dificilă, adversară fiindu-i Leicester, locul 3 din Anglia. Stanciu și colegii săi au disputat prima manșă tot pe teren propriu, acolo unde au reușit să îi țină blocați pe britanici într-un 0-0 echilibrat, pentru ca la retur să dea lovitura. Alb-roșii au profitat de cele câteva absențe din lotul adversarei și au învins cu 2-0, o performanță remarcabilă dacă ne gândim că lotul lui Leicester valoarează aproape 500 de milioane de euro.

Rangers face spectacol în Europa

‘Dubla’ cu Rangers are șanse să aibă altă dinamică decât cea cu Leicester, asta pentru că și prestațiile scoțienilor sunt diferite pe plan european. În campionat, echipa pregătită de Steven Gerrard a primit doar 9 goluri în 32 de etape, iar acasă au scos mingea din plasă doar de două ori! Chiar dacă și atacul s-a descurcat onorabil, este clar că performanța de a câștiga primul titlu în 10 ani a venit în special grație prestațiilor de excepție ale defensivei.

Diferența de nivel între campionatul Scoției și realitatea din Europa este însă vizibilă, iar o comparație între jocul lui Rangers din Premiership și cel etalat în Europa League este elocventă. În afara primelor tururi preliminare, trupa din Glasgow a primit goluri de la aproape toate adversarele, cu o singură excepție: Lech Poznan. În rest, Galatasaray, Standard Liege, Benfica Lisabona și Antwerp au reușit toate să înscrie în poarta scoțienilor.

Aceste detalii vor conta, probabil, și în jocul cu Slavia. Cehii au un atac extrem de solid, în care puștiul Abdallah Sima strălucește. Senegalezul de 19 ani a înscris în 4 din ultimele 6 apariții în Europa League și de 11 ori în 16 meciuri de campionat. Rangers îl are și ea pe Alfredo Morelos, cel care a produs cele mai multe goluri în competiția europeană pe parcursul ultimelor două sezoane. Columbianul are 9 goluri și 6 pase de gol în acest timp, dintre care 3 reușite și 5 assist-uri în acest sezon.

Ne așteptăm astfel să vedem goluri de ambele părți la jocul ce va fi arbitrat de românul Ovidiu Hațegan. Cota pentru GG este de 1.80, una destul de bună dată fiind natura acestei întâlniri.

PUNCTE CHEIE:

  • Slavia a bifat pariul GG în 4 din ultimele 5 meciuri disputate, perioadă în care a acumulat un golaveraj de 18-7;
  • Echipa lui Stanciu are cel mai bun atac din prima ligă a Cehiei, cu 63 de goluri marcate în 22 de goluri;
  • Chiar dacă defensiva lui Rangers este extrem de puternică în campionat (9 goluri primite în 32 de meciuri), în Europa nu s-a descurcat așa bine. Până acum, a primit 12 goluri în 8 jocuri;
  • Atacul scoțienilor este cel mai bun din campionatul intern, cu 77 de goluri în 32 de partide disputate;
  • În ultimele 6 meciuri pe care le-a disputat în Liga Europa, Rangers a bifat câștigător pariul GG în 5 rânduri. Golaverajul în acest interval este 19-12, deci o medie de 5,1 goluri pe meci.