Meniu

Sparta Praga - AC Milan

AU CEHII VREO ȘANSĂ DE A-I OPRI PE MILANEZI?

Este poate surprinzător, dar într-un sezon în care domină cu destul autoritate pe plan intern, AC Milan are șanse mici la primul loc în grupa de Europa League. Pentru asta, italienii au nevoie de o victorie pe terenul Spartei Praga, iar misiunea pare a fi facilitată și de forma proastă a cehilor.

La începutul drumului, distribuția seriei, cu Celtic Glasgow, Lille și Sparta, părea să asigure un finish mai echilibrat. Nu a fost însă cazul, iar cursa calificării s-a transformat mai degrabă într-o luptă în doi, tranșată temporar de reprezentanta Franței.

Sparta s-a tăiat rapid după startul excelent

Primele etape din campionatul Cehiei anunțau un reviriment al fostei campioane, care a obținut șase victorii din tot atâtea meciuri. Odată cu debutul aventurii europe însă, Sparta a început să obosească și să strângă înfrângerile cu o ambiție demnă de-o cauză mai bună.

În grupa de Europa League, echipa lui Florin Niță are doar două rezultate bune, victoriile categorice cu Celtic (4-1 în ambele manșe), dar contra favoritelor nu prea a contat. Milan a trecut de Sparta cu destulă lejeritate, 3-0 pe San Siro, în timp ce Lille a câștigat prima etapă la Praga (4-1), iar la retur a fost mai generoasă și a învins doar cu 2-1.

În același timp, gazdele de joi au căzut în campionat pe locul 2, la cinci puncte în spatele marii rivale de la Slavia, după ce în precedentele patru etape a obținut doar trei puncte. În ultima partidă din campionatul ceh, Sparta a pierdut pe teren propriu chiar cu echipa lui Nicolae Stanciu, care a învins-o cu un categoric 0-3.

Milan continuă victoriile și fără Zlatan

Revirimentul echipei lui Stefano Pioli nu ar fi fost posibil fără prezența în lot a lui Zlatan Ibrahimovic. Suedezul a venit blindat din punct de vedere psihic și a reușit să-i împărtășească și pe colegii săi cu ceva din puterea sa spirituală. Golgheter al echipei în Serie A cu zece goluri în șase meciuri, suedezul a absentat în precedentele patru partide, fiind accidentat la genunchi după partida cu Napoli (3-1, după două goluri Zlatan).

Acest lucru nu i-a demoralizat pe colegii fotbalistului de 39 de ani, pentru că Milan a continuat linia prestabilită. După un egal în deplasarea din Franța de la Lille (care în tur a bătut-o cu 3-0 în Italia și i-a administrat astfel cea mai dură înfrângere acasă în Europa din istorie), trupa condusă din teren de Calhanoglu sau Kessie a strâns trei victorii la rând: 2-0 cu Fiorentina, 4-2 cu Celtic și 1-2 la Sampdoria.

Aceste semne care vin din partea milanezilor sunt de bun augur pentru fanii lor, mai ales că locul 1 contează pentru un traseu european cât mai lung. Tocmai pentru că victoria e imperativă, ne așteptăm ca oaspeții să o obțină, deși e posibil ca pe traseu să ia și un gol de la ambițioasa Sparta..

PUNCTE CHEIE:

  • Sparta a pierdut șase din ultimele nouă jocuri oficiale și are un golaveraj de 16-21 în această perioadă, deci o medie de 4,1 goluri pe meci în această perioadă;
  • Cehii au trei înfrângeri în precedentele patru meciuri programate pe teren propriu, două dintre acestea fiind cele din Europa League. Golaverajul e 7-12, deci media golurilor e aproape 5 pe meci;
  • În afară de înfrângerea cu Milan din tur (0-3), toate celelalte meciuri ale Spartei din grupă au însemnat rezultate din zona GG3+. Golaverajul cehilor e 10-11, deci media e de 4,2 goluri pe meci;
  • Milan are trei victorii la rând, chiar și fără Zlatan Ibrahimovic, golaverajul italienilor în perioada cu pricina fiind 8-3, deci o medie de 3,67 goluri pe meci
  • “Diavolii milanezi” au 17 meciuri consecutive fără înfrângere în deplasare, iar nouă din ultimele 11 sunt victorii.