Meniu

ATLETICO, EGALATĂ ÎN PRELUNGIRI

Atletico Madrid va încerca să ajungă la patru victorii consecutive în La Liga marți seara, când pe Wanda Metropolitano va sosi Rayo Vallecano.

Echipa lui Diego Simeone, care se află pe locul trei în clasament, va intra în acest meci după o victorie extrem de importantă cu 1-0 în fața lui Athletic Bilbao sâmbătă, în timp ce Rayo a remizat 0-0 cu Getafe în ultima etapă și se situează fix la mijlocul clasamentului.

ATLETICO NU SPUNE MULTE DAR FACE

Atletico are de luptat din greu pentru a se califica în turul eliminatoriu al Ligii Campionilor, după ce a obținut doar patru puncte din primele patru meciuri disputate în Grupa B, ceea ce a dus-o pe locul trei, la două puncte în spatele ocupantei locului doi, Porto, și fără vreo șansă de a mai depăși liderul surpriză, Club Brugge, dar echipa lui Simeone este în mare formă în campionat.

Într-adevăr, roș-albii au obținut victorii în ultimele trei meciuri din La Liga, inclusiv un succes cu 1-0 în fața lui Athletic Bilbao, sâmbătă, când Antoine Griezmann a marcat unicul gol al partidei în minutul 47.

Cu un bilanț de șase victorii, o remiză și două înfrângeri în nouă meciuri, Atletico a acumulat 19 puncte, ceea ce o situează pe ultima treaptă a podiumului în La Liga, la doar trei lungimi în spatele ocupantei locului secund, Barcelona, care a suferit duminică după-amiază o înfrângere cu 3-1 în fața lui Real Madrid în El Clasico.

Dacă cele două înfrângeri au venit contra unor adversari cu mari pretenții (Real și Villarreal), Atletico și-a arătat clasa în meciurile cu Valencia, Bilbao sau Celta Vigo, adversari grei, dar cu care Griezmann &co au gestionat excelent cele 90 de minute pentru a decide câștigătoarea. Și egalul de la Sociedad a arătat o formație solidă a lui Atletico pentru care tridentul ofensiv Morata - Griezmann - Correa pare să funcționeze în acest sezon.

Echipa lui Simeone este neînvinsă în campionat de la derby-ul madrilen de la mijlocul lunii septembrie și mai are de disputat încă trei meciuri în La Liga până la sfârșitul lunii, urmând să le mai întâlnească pe Real Betis (un alt adversar incomod) și Cadiz.

În plus, are un meci extrem de important în Ligă, pe 26 octombrie, contra lui Bayern Leverkusen, un duel ce s-ar putea dovedi decisiv pentru locul secund în grupa B.


RAYO NU PARE SĂ AIBĂ UN OBIECTIV REAL ÎN ACEST SEZON

Rayo Vallecano, între timp, va intra în această partidă după o remiză fără goluri cu Getafe, vineri, care i-a lăsat pe locul 10 în clasament, cu 11 puncte.

Echipa din capitală a obținut trei victorii, două remize și patru înfrângeri în cele nouă meciuri de campionat în acest început solid și a fost învinsă doar în două din ultimele cinci partide disputate în prima ligă spaniolă.

Echipa lui Andoni Iraola a terminat pe locul 12 în La Liga în sezonul trecut, la revenirea în primul eșalon, și au existat o mulțime de semne pozitive la începutul acestei campanii, în timp ce încearcă să obțină două sezoane consecutive în prima ligă pentru prima dată din 2016.

Rayo nu a mai reușit să o învingă pe Atletico în La Liga din februarie 2013, pierzând fiecare dintre ultimele șapte meciuri cu alb-roșii, ceea ce este un indiciu al dificultății sarcinii lor în acest meci. În plus, Vallecano este genul de echipă care se descurcă greu în deplasare (12 înfrângeri în cele 19 deplasări din sezonul trecut).

De asemenea, Los Franjirrojos au fost învinși în ultimele trei meciuri de campionat în deplasare, primind opt goluri, ultimul lor succes în deplasare fiind înregistrat la mijlocul lunii august, împotriva lui Espanyol.

Pentru această partidă mizăm pe un succes al gazdelor, pentru care avem o cotă de 1.50

PUNCTE CHEIE:

  • Atletico vine după un succes extrem de important pe terenul lui Bilbao, a treia victorie consecutivă în campionat;
  • Atletico s-a impus fără să primească gol în precedentele 6 directe;
  • Atletico a câștigat toate cele 4 meciuri din acest sezon cu formații din a doua jumătate a clasamentului;
  • Rayo Vallecano a pierdut ultimele 4 deplasări (una dintre ele amicală);
  • Și în sezonul trecut, Vallecano a pierdut 6 din cele 7 deplasări la formațiile de top 7.