Meniu

Tottenham – Antwerp

FACE MOURINHO O NOUĂ MINUNE ÎN DEFENSIVĂ?

Tottenham devine o echipă din ce în ce mai serioasă sub comanda lui Jose Mourinho, iar una din mărcile lui Spurs devine impregnabilitatea defensivei. Joi, contra lui Antwerp, englezii trebuie câștige dacă vor locul 1 în grupă, iar pentru asta e posibil să vedem o nouă evoluție măiastră a apărării.

Exact atunci când mulți dintre specialiști îi cântau prohodul și-l puneau în aceeași conversație cu atribute precum “expirat” sau “depășit”, Jose Mourinho revine pe turnantă și dă semne că e în procesul de construcție a unei echipe speciale la Tottenham. Cu un lot care are destul echilibru, atât valoric cât și numeric, Spurs poate ataca liniștită toate cele patru fronturi unde e implicată.

Kane și Son au cifre fenomenale

Principalul obiectiv pe care Mourinho îl are în acest sezon este, cu siguranță, câștigarea titlului. Chiar dacă nu o spune tranșant, felul în care a lucrat la psihicul echipei sale și subtilitățile din declarațiile făcute la conferințele de presă trădează intențiile portughezului. Asta nu înseamnă că Europa League este tratată cu lejeritate ci doar că este văzută ca o șansă de a ține în priză și jucătorii care nu evoluează meci de meci în Premier League.

În campionat, Tottenham ocupă momentan primul loc, la egalitate de puncte cu Liverpool, dar cu un golaveraj mai bun. Spurs are în Heung-min Son și Harry Kane un cuplu care forțează limitele epitetelor. Sud-coreeanul, spre exemplu, a marcat până acum 13 goluri și a dat șase pase de gol în 17 jocuri (10 goluri și 3 assisturi în campionat, alături de două goluri și o pasă decisivă în Liga Europa). În același timp, Kane are 14 goluri și 12 pase decisive în doar 17 meciuri! Frecvența pe care o arată căpitanul Angliei este incredibilă, iar în Europa League a reușit să producă două goluri chiar dacă a jucat doar 77 de minute.

Belgienii sunt fani NGG

Totuși, pentru a câștigat grupa din Liga Europa, Spurs are nevoie de o victorie contra lui Antwerp, după ce în meciul tur din Belgia a pierdut cu 0-1. Belgienii au fost și ei înfrânți de LASK Linz, astfel că englezii stau acum la propria lor mână.

Trei din cele cinci meciuri pe care fosta formație a lui Loți Boloni le-a disputat în această grupă s-au terminat cu doar una dintre echipe printre marcatoare: victoriile cu 1-0 contra lui Tottenham și 2-0 contra lui LASK și înfrângerea 0-1 din deplasarea la Linz. Celelalte două succese în fața lui Ludogorets au fost victorii cu goluri (3-1 și 2-1), dar echipa bulgară provoacă mereu partide de GG3+ în Europa.

Tocmai pentru că în acest sezon Antwerp a arătat o formă mai bună în atac decât în anii trecuți, Tottenham trebuie să închidă cu hotărâre poarta lui Joe Hart dacă vrea să aibă vreo șansă la locul 1. Și, la cum s-au disputat cele mai recente meciuri ale englezilor, care n-au primit gol nici cu Man. City (2-0), nici cu Chelsea (0-0) și nici cu Arsenal (2-0), ne așteptăm ca belgienii să aibă o misiune foarte grea în a marca. Și astfel, NGG pare un pariu extrem de ofertant, mai ales că și cota este una bună.

PUNCTE CHEIE:

  • Tottenham nu a primit gol în cinci din precedentele șase meciuri disputate (golaveraj 12-3 în această perioadă);
  • Echipa lui Jose Mourinho nu a mai pierdut de la jocul tur cu Antwerp. De atunci au trecut opt meciuri, englezii au câștigat șase, printre victime fiind și Man. City sau Arsenal;
  • Belgienii au obținut o singură victorie în precedentele patru deplasări, două dintre ele fiind pierdute, una la zero (golaveraj 5-6);
  • Pe teren propriu, englezii au primit un singur gol în precedentele cinci partide jucate acasă (golaveraj 13-1 în intervalul cu pricina);
  • Tottenham a câștigat 11 din cele 12 meciuri disputate acasă în grupele cupelor europene contra echipelor care provin din afara campionatelor top 5 (Anglia, Italia, Spania, Germania, Franța).