Meniu

26.02, la 17:30. U CLUJ – CSM SLATINA

ÎȘI CONFIRMĂ 'U' CLUJ STATUTUL ÎN FAȚA SLATINEI?

Universitatea Cluj e la al treilea sezon consecutiv în care visează la revenirea în Liga 1, iar lucrurile arată din ce în ce mai bine la trupa ardeleană. Chiar dacă momentan se află pe locul 9 în eșalonul secund, situația este extrem de echilibrată, iar o victorie vineri seară, cu Slatina, i-ar putea urca pe ardeleni până în zona podiumului.

Venirea lui Costel Enache la cârma lui ‘U’ Cluj a adus mai mult echilibru la echipa de sub Feleac și, chiar dacă au mai existat și sincope, lucrurile încep să intre pe făgașul normal. Alb-negrii au început anul 2021 excelent, iar în primul meci au eliminat-o pe UTA din Cupa României cu 2-1, după ce a condus cu 2-0 până în prelungiri. În campionat, clujenii au învins cu 2-1 pe Viitorul Târgu Jiu, o contracandidată la promovare.

Echipa lui Srgian Luchin, Ioan Filip sau Andrei Răuță va întâlni vineri pe CSM Slatina, una din formațiile care dansează pe sârmă în Liga a 2-a. Oltenii au doar 13 puncte după primele 14 meciuri și se află pe locul al 18-lea, adică primul peste linia retrogradării. Oaspeții de vineri nu se descurcă deloc bine în deplasare, iar contra echipelor care se luptă pentru promovare nu a reușit decât un egal cu Petrolul (1-1).

Tocmai de aceea, cota de peste 1.50 pe care ‘U’ Cluj a primit-o pentru o victorie pare a fi destul de sigură și, cu siguranță, aduce plus-valoare în raport cu riscul pe care o implică.

PUNCTE CHEIE:

  • Universitatea a câștigat ultimele 5 meciuri oficiale pe care le-a disputat, iar în 2021 a obținut două victorii importante: cu UTA, în Cupa României, și pe terenul Viitorului Tg. Jiu;
  • Clujenii au 5 victorii și o remiză în precedentele 6 partide pe care le-au disputat pe propriul teren;
  • CSM Slatina a pierdut 3 din precedentele 4 jocuri din campionat, inclusiv singurul jucat în 2021;
  • Oltenii au 5 înfrângeri și un egal în cele 7 deplasări efectuate în acest sezon al Ligii a 2-a;
  • Oaspeții au obținut un singur punct din meciurile cu echipele aflate actualmente în Top 9 al ligii secunde, contra cărora a acumulat un golaveraj de 3-11.