Meniu

U Craiova – Gaz Metan

FORȚEAZĂ OASPEȚII REVENIREA SPECTACOLULUI PE “ION OBLEMENCO”

Universitatea Craiova și-a pierdut elanul pe care l-a avut în prima parte a campionatului, dar rămâne în continuare una din echipele importante ale Ligii 1. Luni, primește vizita revelației recente, Gaz Metan, care are o ofensivă extrem de penetrantă. Pot face față oltenii sau marchează în valuri pentru victorie?

Craiova e genul de echipă care trăiește frumos, dar moare urât. Sezonul trecut, a pierdut campionatul acasă, chiar în ultima etapă, când a pierdut cu CFR Cluj după ce a condus cu 1-0. Ulterior, când se spera că oltenii au în sfârșit o echipă care să facă ceva, orice, în Europa, echipa antrenată atunci de Cristiano Bergodi s-a oprit la chiar primul pas, în meciul cu georgieni de la Lokomotiv Tbilisi.

Șapte victorii care s-au dus pe apa sâmbetei

După eșecul cu gruzinii, părea că Universitatea are în sfârșit echipa care să subordoneze campionatul. În timp ce FCSB se lupta cu efectele pandemiei și pierdea la Iași cu 2-5, Craiova înlănțuia victoriile și, la un moment dat, ajunsese chiar la borna celor șapte succese consecutive, record pentru echipa din inima Olteniei.

Din păcate pentru suporterii alb-albaștri, acolo s-a și oprit seria-record, autoarea fiind Academica Clinceni (0-1). Și, chiar dacă a durat timp de șapte etape, punctul de cotitură se petrecuse în a șasea. Elvir Koljic, cel care marcase în primele cinci runde de șase ori, s-a accidentat contra echipei lui Daniel Pancu, suferind o fractură de tibie. Fără vârf de atac, coechipierilor lui le-a fost foarte greu să mai materializeze ulterior construcția superioară, iar lucrurile au început să se destrame.

Tocmai de aceea, între etapele 8 și 11, Craiova a mai marcat un singur gol, la 1-0 cu Hermannstadt, care, de altfel, e singurul succes pe care l-a obținut între timp și asta și grație unui penalty irosit de adversari. Chindia a reușit și ea să surprindă vicecampioana (1-0 pe “Oblemenco”), iar Botoșani a ținut-o în mod surprinzător în șah (0-0).

Gaz Metan nu arde gazul

De la venirea lui Jorge Costa la cârma echipei, se simte o schimbare în jocul echipei din Ardeal. Principala realizare de la sosirea portughezului este, fără dubiu, succesul de pe terenul campioanei CFR Cluj, acolo unde Gaz Metan a încins cu 2-1 grație golurilor lui Nicolae Dumitru și Ronaldo Deaconu. Primul este golgheterul echipei și marcator a trei goluri de la venirea lui Costa, adică jumătate din zestrea întregului sezon pentru fostul jucător al lui Napoli, iar al doilea a marcat în ultimele patru jocuri consecutive.

Pe lângă succesul cu CFR, de amintit este și victoria cu UTA (3-1, cu două goluri ale lui Dumitru și unul al lui Deaconu), dar și înfrângerea cu FCSB (2-3), care a venit pe fondul unui penalty ușor acordat bucureștenilor în ultimul minut.

Craiova este, într-adevăr, o echipă organizată, dar la această oră, Gaz Metan pare să aibă o forță ofensivă greu de ținut în frâu. Tocmai de aceea ne așteptăm ca ambele echipe să înscrie în partida de luni seară. Totuși, dacă ar fi să alegem o favorită, aceea ar fi Universitatea, astfel că un pariu “1 & GG” nu ar fi de neglijat.

PUNCTE CHEIE:

  • Craiova a câștigat ultimele cinci confruntări directe, din care ultimele patru au fost GG3+ (golaveraj 12-5)
  • Gaz Metan a înscris în precedentele cinci partide și are un total de 14 goluri marcate în această perioadă
  • Medieșenii au trei victorii în cele mai recente trei partide pe care le-au jucat în deplasare, printre victime fiind UTA și CFR Cluj
  • Oltenii au primit gol în trei din precedentele patru meciuri pe care le-au disputat pe teren propriu (golaveraj 3-3 în aeastă perioadă)