Meniu

19 Iunie, la 16:00. Franța, meci modest contra Ungariei

În cadrul celei de-a doua etape din grupa F de la Euro, Ungaria primește la Budapesta vizita Franței. Rezultatele primei runde au fost diametral opuse, dar importanța meciului este crescută pentru ambele. Evident, campioana mondială pare marea favorită și ar vrea să își asigure locul în optimi înaintea confruntării cu Portugalia, mai ales că primul loc în grupă le-ar aduce și un adversar mai facil. Chiar dacă Ungaria nu va fi un adversar ușor de înfruntat, naționala Cocoșului Galic se poate baza pe o defensivă foarte solidă, așa cum a evidențiat și meciul cu Germania.

Probabil cea mai bună echipă a lumii

De la Cupa Mondială 2018, francezii au realizat un parcurs excelent și și-au confirmat statutul, pierzând o singură dată în meciurile oficiale. În timpul calificărilor pentru Euro, coechipierii lui Mbappé au reușit să termine pe locul 1 în grupa lor, confruntându-se chiar și cu unele dificultăți împotriva Turciei (o înfrângere și o remiză), dar au putut conta pe o latură ofensivă eficientă (25 de goluri în 10 meciuri).

Anul trecut, Liga Națiunilor a fost gestionată perfect de trupa lui Deschamps, deoarece Franța a terminat pe locul 1 în grupă, deasupra Portugaliei, fără nicio înfrângere (5 victorii și o remiză). De la începutul anului în curs, Franța a avut o evoluție bună, cu 4 succese și o remiză, dintre care 4 meciuri fără gol primit înainte de Euro. În plus, echipa a câștigat cele două meciuri de pregătire înaintea turneului cu scorul de 3-0, ceea ce i-a permis să capete încredere. Această încredere a fost deosebit de utilă, deoarece echipa și-a gestionat perfect intrarea în competiție, cu o victorie strânsă, dar controlată, cu 1-0 împotriva germanilor. Francezii au realizat o prestație excelentă, în special în zona defensivă, fără a acorda multe ocazii, datorită unei prestații cu adevărat impresionante a lui Varane. Chiar dacă echipa franceză se poate baza pe una dintre cele mai bune echipe de atac din lume, cu o mulțime de jucători de mare calitate, precum Mbappé, Griezmann, Benzema, Giroud, Coman și Dembele, echipa a impresionat în special prin puterea sa defensivă din ultima perioadă. Într-adevăr, echipa nu a mai primit niciun gol de 5 meciuri, iar adversarii rar își creează vreo ocazie să înscrie.

Ungurii, bătăioși dar limitați tehnic

În ceea ce-i privește pe maghiari, echipa a înregistrat rezultate mixte în ultimele luni. În primul rând, echipa nu s-a calificat ușor la Euro, terminând pe locul 4 în grupa de calificare, obținând două victorii în play-off (contra Bulgariei și Islandei) pentru asigurarea calificării. Rezultatele au fost mult mai bune în Liga Națiunilor, terminând pe locul 1 în grupă, cu o promovare în Liga A. Cu toate acestea, atacul Ungariei a rămas destul de perfectibil, deoarece echipa a marcat doar de 15 ori în 14 meciuri după aceste două etape.

Anul acesta, echipa a fost neînvinsă înaintea Euro, cu 3 victorii în fața unor adversari mult mai slabi (San Marin, Cipru și Andorra) și 2 remize în fața unor echipe comparabile valoric (Polonia și Irlanda). În cursul primei zile de Euro, împotriva Portugaliei, Ungaria a realizat o prestație cu adevărat curajoasă, reușind să păstreze tabela de marcaj curată timp de 80 de minute, înainte de a primi 3 goluri în finalul partidei. Cu toate acestea, echipa nu a fost deosebit de periculoasă și s-a concentrat în principal pe a nu primi goluri. În plus, din Ungaria lipsește tânărul său talent ofensiv Dominik Szoboszlai, încă accidentat și indisponibil pentru această competiție. Chiar dacă ungurii ar putea reuși să țină în frâu atacurile francezilor cel puțin o parte din meci, pare destul de puțin probabil ca echipa să reușească să înscrie.

Nu există nicio îndoială că Franța se poate baza pe o echipă mult mai talentată decât cea a Ungariei. În apărare, Franța a părut rareori atât de încrezătoare și solidă cum este în prezent, în timp ce ungurii au o putere ofensivă cu adevărat limitată. Primele meciuri au evidențiat perfect principalele puncte forte și puncte slabe ale ambelor echipe. Într-adevăr, francezii se pot baza pe o apărare cu adevărat în formă, în timp ce Ungaria se va concentra probabil pe apărare, confruntându-se cu dificultăți în partea ofensivă.
Din toate aceste motive, putem presupune că Franța va câștiga acest meci fără să primească niciun gol, pariu pentru care Superbet ne oferă o cotă de 2.05.

PUNCTE CHEIE:

  • Franța a câștigat ultimele 5 meciuri fără vreun gol primit, deși printre adversare au fost Germania și Țara Galilor;
  • Bilanțul francezilor în ultimele 17 meciuri oficiale (fără amicale) este de-a dreptul impresionant - 14 victorii și 3 rezultate de egalitate;
  • Franța a avut 5 victorii și un egal în Liga Națiunilor într-o grupă cu adversari superiori valoric Ungariei;
  • Chiar dacă a reușit câteva rezultate notabile (dublă victorie cu Turcia, egal cu Polonia), Ungaria a cedat de regulă în fața adversarilor mai valoroși - Portugalia, Țara Galilor, Croația sau Uruguay, dar și mai modestele Slovacia, Muntenegru și Rusia au reușit să îi învingă.