Meniu

PORTUGALIA O DEMOLEAZĂ PE CEHIA

Portugalia va încerca să își mențină în viață speranțele de calificare în finala UEFA Nations League atunci când se va deplasa pe stadionul Sinobo pentru a întâlni Cehia, sâmbătă seara.

Echipa lui Fernando Santos ocupă în prezent locul al doilea în Grupa 2 a Ligii A - cu un punct sub Spania - în timp ce gazdele se află pe locul al treilea și au ca obiectiv menținerea în primul eșalon valoric.

CEHII VĂD MONDIALUL DE LA TELEVIZOR

După ce nu a reușit să treacă de Suedia în barajul de calificare pentru Cupa Mondială din 2022, Cehia va încheia meciurile oficiale ale sezonului la sfârșitul lunii și mai are de așteptat pentru prima apariție pe cea mai importantă scenă a fotbalului mondial din 2016 încoace.

Bazele sunt cu siguranță acolo pentru echipa lui Jaroslav Silhavy, cu Adam Hlozek și Patrik Schick printre opțiunile lor de atac, iar startul lor în Liga Națiunilor A a fost unul solid, deși nespectaculos.

Cehia a acumulat patru puncte în primele patru meciuri și se află pe locul al treilea în grupă - cu un punct mai mult decât Elveția, care ocupă locul retrogradabil - și chiar dacă matematic echipa lui Silhavy încă își poate asigura un loc în finală, miza este menținerea în prima urnă valorică.

Cu toate acestea, gazdele din această săptămână au încheiat luna iunie cu două înfrângeri consecutive cu 2-0 în fața viitoarelor adversare Portugalia și Spania, cu Carlos Soler și Pablo Sarabia ca marcatori pentru Toreadori, și au ajuns acum la 6 meciuri consecutive în care nu au putut păstra poarta intactă.

Într-o notă mai bună, echipa lui Silhavy a marcat în fiecare meci jucat acasă în UEFA Nations League și a rămas neînvinsă în ultimele patru astfel de meciuri - câștigând trei dintre ele - dar Portugalia se va dovedi o altă mâncare de pește decât adversarii lor din Liga B.

PORTUGALIA S-A CALIFICAT CU EMOȚII LA MONDIAL

În timp ce vecinii lor iberici erau ocupați să se impună în fața Cehiei, Portugalia a cedat locul în fruntea clasamentului Grupei 2 a Ligii A în fața echipei La Roja, după ce a cedat cu 1-0 în fața Elveției în ultima etapă jucată.

Haris Seferovic a avut nevoie de doar 57 de secunde pentru a înscrie cu capul unicul gol al partidei și a pus capăt speranțelor Portugaliei de a obține trei victorii consecutive în primele trei întâlniri din Liga Națiunilor, precum și de a pune capăt unei serii de cinci meciuri fără înfrângere în toate turneele pentru campionii din 2018-19.

După ce au fost nevoiți să treacă de Macedonia de Nord în barajul pentru Cupa Mondială, oamenii lui Santos se pregătesc acum să lupte cu Uruguay, Ghana și Republica Coreea în Grupa H, dar soarta lor în Liga Națiunilor ar putea fi pecetluită aici.

O înfrângere a Portugaliei, coroborată cu o victorie a Spaniei acasă cu Elveția, le-ar permite elevilor lui Luis Enrique să ajungă în finală, în timp ce Santos își propune să pună capăt unei serii de 3 deplasări fără victorie în toate turneele, în timpul primei lor vizite la Praga.

Joao Cancelo și Goncalo Guedes au marcat atunci când Selecao s-a impus cu 2-0 în fața omologilor lor cehi în urmă cu trei luni, ceea ce a marcat a treia victorie consecutivă a Portugaliei în fața gazdelor de sâmbătă, după ce anterior s-au întâlnit doar la Euro.

Mizăm pe o repetare a rezultatului din tur, așadar victorie Portugalia, pentru care avem o cotă de 1.90.

PUNCTE CHEIE:

  • Portugalia s-a impus fără mari emoții în meciul tur, 2-0;
  • Cehii vin după 3 meciuri în care au primit câte două goluri și în care au strâns un singur punct;
  • Cehia a ratat prezența la Mondial și a fost surclasată în grupa de calificare de Belgia, o echipă cu un nivel similar cu cel al Portugaliei;
  • Dincolo de o victorie cu Elveția și una cu Olanda la Euro, Cehia a fost mai mereu învinsă de adversarele mai valoroase: 0-4 cu Italia, 0-3 cu Belgia, 1-2 cu Danemarca, 0-1 cu Anglia.