Meniu

SPANIA, ÎNFRÂNGERE SURPRIZĂ CU ELVEȚIA

Spania și-ar putea rezerva, la Zaragoza, un loc în finala Ligii Națiunilor ediția 2022-23 atunci când va primi vizita Elveției sâmbătă, în meciul din Grupa 2 a Ligii A.

La Roja se află în prezent la un punct în fața Portugaliei în fruntea clasamentului, în timp ce oaspeții riscă să fie retrogradați în Liga B în cazul unei înfrângeri.


SPANIA ÎNCĂ SE RECONSTRUIEȘTE

Este posibil ca actuala generație a Spaniei să nu mai bage frica în inimile echipelor cu aceeași ferocitate ca în 2010, dar echipa lui Luis Enrique încă poate fi considerată de unii drept o candidată veritabilă la Cupa Mondială înainte de călătoria spre Qatar.

La Roja are parte de o grupă E solicitantă, cu Costa Rica, Japonia și Germania și are, șansa de a sigila primul loc în grupa sa din Liga Națiunilor în această săptămână, în timp ce își propune să facă un pas mai bun decât înfrângerea de anul trecut în fața Franței în acest eveniment de referință.

Oamenii lui Enrique au luat opt puncte din 12 posibile și au deschis un decalaj de un punct față de Portugalia, ocupanta locului al doilea - pe care o vor întâlni în ziua a șasea -, după ce golurile lui Carlos Soler și Pablo Sarabia i-au propulsat la o victorie cu 2-0 în fața Cehiei în cel mai recent meci al lor.

În cazul în care Spania va învinge Elveția, iar Cehia va obține o victorie surprinzătoare în fața Portugaliei în acest weekend, echipa lui Enrique își va asigura locul în finala Ligii Națiunilor, dar totul s-ar putea reduce la confruntarea dintre giganții iberici de săptămâna viitoare.

O serie de opt meciuri fără înfrângere în toate competițiile arată bine pentru Spania înainte de vizita Elveției, iar din octombrie 2018, La Roja nu a suferit niciun fel de înfrângere pe teren propriu, deși asta a fost în Liga Națiunilor inaugurală împotriva Angliei.

NOROCUL ELVEȚIENILOR NU POATE ȚINE LA NESFĂRÂȘIT

Fanii Spaniei vor înfrunta sâmbătă Elveția, dar La Roja ar fi încurajat, fără îndoială, echipa de la subsol în timpul meciului cu Portugalia din etapa a patra, când a dat peste cap calculul hârtiei și s-a impus cu 1-0 la Geneva.

Haris Seferovic a avut nevoie de doar 57 de secunde pentru a înscrie cu capul unicul gol al meciului și pentru a menține în viață speranțele de supraviețuire ale Elveției în Liga A, dar o retrogradare în premieră în Liga B este încă o amenințare cât se poate de reală pentru echipa lui Murat Yakin, care a pierdut primele trei meciuri din Liga Națiunilor 2022-23.

Distanța față de Cehia, ocupanta locului al treilea, este de doar un punct, ceea ce înseamnă că elvețienii ar putea să le ia fața rivalilor din Liga A cu o victorie la Zaragoza, dar și retrogradarea lor ar putea fi pecetluită de o înfrângere dacă echipa lui Jaroslav Silhavy trece de Portugalia.

Camerun, Brazilia și Serbia vor aștepta Elveția într-o grupă dificilă la Cupa Mondială la finalul acestui an, astfel că înfruntarea unor adversari de un asemenea calibru în Liga Națiunilor nu va face decât să avantajeze șansele Rossocrociati de a-și prelungi călătoria în Qatar, dar ei călătoresc în Spania după ce au pierdut fiecare dintre ultimele trei meciuri în deplasare în toate competițiile.

Pablo Sarabia a marcat unicul gol al Spaniei, care a învins Elveția cu 1-0 atunci când s-au întâlnit în iunie, iar Rossocrociati au câștigat doar una dintre cele 24 de confruntări anterioare cu La Roja, care a avut loc în faza grupelor de la Cupa Mondială 2010.

Credem că istoria se va repeta în acest duel iar spaniolii se vor impune, pariu pentru care avem o cotă de 1.60.

PUNCTE CHEIE:

  • Spania are 4 victorii și o remiză (contra Portugaliei) în ultimele 5 partide disputate pe teren propriu;
  • Spaniolii s-au impus în meciul tur, jucat la Geneva;
  • Elvețienii au pierdut ultimele 3 deplasări, de fiecare dată primind și cel puțin două goluri;
  • Până la victoria cu Portugalia din ultima etapă, Elveția avea o serie de 5 partide cu 4 înfrângeri și o singură remiză (contra modestei Kosovo).