Meniu

11 Noiembrie 21:45. HAI ROMANIA! Pe ei și pe Mama lor!

România trebuie să învingă Islanda în meciul din Grupa J, joi, la București, pentru a se apropia de asigurarea unei poziții de baraj pentru Cupa Mondială din 2022.

Lupii au câștigat cinci din ultimele șapte meciuri disputate pe teren propriu în toate competițiile, în timp ce oaspeții vor încerca să ajungă la trei meciuri fără înfrângere.


ROMANIA

România și-a îmbunătățit șansele de calificare la Cupa Mondială câștigând luna trecută un meci critic împotriva Armeniei cu un subțire 1-0.

Alexandru Mitriță, extremă a lui PAOK, care este împrumutat de la clubul New York City FC din MLS, a marcat singurul gol al meciului în minutul 26 pentru a asigura toate cele trei puncte și a patra victorie a echipei în Grupa J.

Cu cele două meciuri rămase de disputat împotriva ultimelor două națiuni din grupă, Islanda și Liechtenstein, Lupii au urcat pe locul doi în Grupa J, la doar un punct în fața Macedoniei de Nord și a Armeniei.

Mirel Rădoi, antrenorul principal al echipei, este optimist că va obține maximum de puncte din ultimele două meciuri, asigurându-și astfel un loc în play-off. Trei dintre cele patru întâlniri ale României cu Islanda s-au încheiat cu victorii, inclusiv o victorie cu 2-0 în deplasare, în septembrie.

Wellcome Bobus Superbet



Echipa

Claudiu Keșeru, atacantul român, a fost în mod curios lăsat pe dinafară din lotul echipei naționale, declarând pentru site-ul local de știri Stirile Pro TV că "nimeni nu a vorbit cu mine" despre omisiunea sa.

În timp ce Mitriță este indisponibil din cauza unei accidentări, George Pușcaș, de la Reading, va conduce probabil linia de atac, iar Ianis Hagi, extrema lui Rangers, și Dennis Man, de la Parma, vor oferi sprijin.

Vlad Chiricheș, fost apărător al lui Tottenham Hotspur și Napoli, va face pereche cu Ionuț Nedelcearu în centrul terenului, adăpostindu-l pe veteranul portar Florin Niță.

Posibila formație de start a României:
Niță; Rațiu, Rațiu, Chiricheș, Nedelcearu, Bancu; Stanciu, Nedelcu, Cicaldau; Hagi, Puskas, Man



islanda



ISLANDA

În ciuda unei victorii confortabile cu 4-0 împotriva Liechtensteinului în cea mai recentă întâlnire, luna trecută, șansele Islandei de a se califica pentru a doua oară consecutiv la Cupa Mondială sunt pe muchie de cuțit.

Cele două penalty-uri ale lui Albert Gudmundsson, intercalate între golurile lui Stefan Teitur Thordarson și Andri Gudjohnsen, i-au ajutat pe cei de la Strakarnir okkar să obțină doar a doua victorie în opt meciuri de calificare.

Echipa lui Arnar Vidarsson se află în continuare pe locul cinci în Grupa J, la cinci puncte în spatele celei de-a doua clasate. Pentru a mai spera să ajungă în play-off, Islanda are nevoie de maximum de puncte din cele două meciuri rămase, dar și de alte rezultate care să îi fie favorabile.

Islanda are un bilanț respectabil în deplasare în 2021, având două victorii și un egal în ultimele patru meciuri disputate în deplasare în toate competițiile, inclusiv o remiză 2-2 cu Polonia într-un meci amical în luna iunie.



Bonus Sport




Echipa

În ceea ce privește Islanda, este puțin probabil ca Vidarsson să facă multe schimbări față de echipa de start care a învins Liechtenstein în meciul precedent.

După ce a ispășit o suspendare de un meci, Birkir Mar Saevarsson, în vârstă de 36 de ani, va fi în cărți pentru a începe în postul de fundaș dreapta, în fața lui Alfons Sampsted.

Gudjohnsen, un produs al academiei Real Madrid, care a marcat deja două goluri în patru apariții ca rezervă pentru echipa națională, ar putea să-l înlocuiască pe acesta din urmă.

Islanda posibila formație de start:
Runarsson; Saevarsson, Saevarsson, Ingi Bjarnason, Gretarsson, Thorarinsson; Thordarson, Bjarnason, Helgason; A. Gudmundsson, Kjartansson, Thorsteinsson.


MAI CAUȚI PONTURI? VEZI AICI CE AM MAI PREGĂTIT PENTRU TINE!